Yaşam:
banner175
Büyükşehir ile tarihe yolculuk sürüyor
Denizli Büyükşehir Belediyesinin kentte yaşayan 50-75 yaş arası vatandaşlar için düzenlediği Bursa ve Çanakkale gezisi devam ediyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programla bugüne kadar 4 binden fazla kişi Bursa ve Çanakkale’yi gezme imkanı buldu. Osmanlı Devleti’nin temellerinin atıldığı Bursa ile başlayan gezide ilk olarak vatandaşlar Bursa Ulu Cami’ye giderek burada sabah namazını kılıyor. Manevi atmosferde profesyonel rehberler eşliğinde Bursa Ulu Cami’yi gezen Denizlililer, Emir Sultan Külliyesi’ni ziyaret ettikten sonra Yeşil Türbe'yi de geziyor. Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerini ziyaret ederek dualar okuyan kafile Bursa Gezisi’ni tamamlamasının ardından ise gezinin ikinci gününde Çanakkale'ye hareket ediyor.
 

ÇANAKKALE'YE EN KALABALIK KAFİLE DENİZLİ'DEN
Feribotla Gelibolu Yarımadası’na geçip sırasıyla Seyit Onbaşı, Kilitbahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Şahin Dere Şehitliği, Anıt, Yahya Çavuş, Conk Bayırı, Kanlı Sırt Tepesi ve 57. Alayı gezen Denizlililer Çanakkale Savaşı'nın canlı anlatımının yapıldığı simülasyon gösterimlerini izliyor. 102 yıl önce ecdadının şehit düştüğü tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki savaş alanlarını gezip, şehitlikleri ziyaret eden vatandaşlar duygusal anlar da yaşıyor. Tek seferde 10 otobüsle birden düzenlenen kültür turunun, Türkiye'deki iller arasında Çanakkale'ye en kalabalık kafilenin Denizli'den gittiği belirtilirken, vatandaşlar iki gün boyunca unutulmaz anlar yaşıyor.
 

BAŞKAN OSMAN ZOLAN, HER KAFİLEYİ TEK TEK UĞURLUYOR
Bursa ve Çanakkale'ye hareket eden her kafileyi tek tek uğurlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, vatandaşların geziye gösterdiği ilgiden çok memnun olduklarını söyledi. Başkan Zolan, "Bursa ve Çanakkale gezisi konusunda vatandaşlarımızdan yoğun bir şekilde talep geliyordu. Bu talebe cevap verebilmek için böyle bir gezi düzenledik. Ayrım yapmaksızın Denizli’nin bütün ilçelerinden başvuru yapan vatandaşlarımızı Bursa ve Çanakkale’ye götürüyoruz. Şu ana kadar 8 tur düzenlendi ve yaklaşık 4 bin vatandaşımız ecdadımızın destanlar yazdığı şehirlerde tarihi yaşıyor" dedi.
 

"GEÇMİŞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ"
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Vatandaşlarımızın heyecanını görmek bizi mutlu ediyor. Bursa ve Çanakkale Türk tarihi açsından önemli iki şehir. Bursa Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda başkentlik yapmış, Çanakkale ise bu ülkenin bedelinin ödendiği yer. Vatandaşlarımızı böyle önemli bir gezi ile buluşturmaktan çok mutluyuz. Tarihimizin izlerini taşıyan bu şehirlere yapılan gezilerle geçmişimize ve ecdadımıza da sahip çıkıyoruz” dedi. 

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku