Yaşam:
banner175
Büyükşehir'in lezzet elçileri
Denizli Büyükşehir Belediyesinin meslek edindirme kurslarından olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Aşçılık Kursu kursiyerleri eşine az rastlanır başarılar elde ediyor. Aldıkları eğitimlerin ardından Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde hünerlerini sergileyerek Denizli'nin yöresel tatlarını tanıtan lezzet elçileri katıldıkları yemek yarışmalarından madalyalarla dönüyor. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi Aşçılık Kursu'nda eğitim gören Muhsin Yankayış ve Ayşe Yankayış Gaziantep’te düzenlenen gastronomi fuarına katıldı. Yöresel yemekler yarışmasında kavun dolması ve etli gevrek yemekleri yapan baba-kız ikilisi 2 gümüş madalya kazandı.
 
Altın Kepçe ödülü
 
Alanya’da düzenlenen gastronomi fuarında ise yine yöresel yemekler yarışmasına katılan kursiyer Emine Yılmaz, Gül Petek ve Özge Güner de çaput aşı, kavun dolması ve çıtır muhallebi yemekleri ile üç gümüş madalya kazandı. Aynı yarışmada Denizli Büyükşehir Belediyesi Aşçılık Kursu Eğitmeni Metin Ayhan Yiğit ise onursal jüri üyesi olarak altın kepçe ödülüne layık görüldü.
 
Başkan Osman Zolan’a teşekkür
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi Aşçılık Kursu Eğitmeni Metin Ayhan Yiğit, yoğun bir öğrenci potansiyeli ile her dönem 4'er aylık kurslar düzenleyerek, Denizli'nin yöresel tatlarını öğrettiklerini söyledi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin meslek edindirme kursları ile aşçı yetiştirdiklerini ifade eden Yiğit, "Hem gastronomi alanında kursiyerlerimizi hazırlıyoruz hem de yöresel yemeklerimizin geleceğe aktarılmasına katkı sağlıyoruz. Bizlerden desteklerini hiç esirgemeyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a çok teşekkür ediyorum" dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku