Yaşam:
banner175
Büyükşehir'le engelleri aşarak tarihe yolculuğa gittiler
Denizli Büyükşehir Belediyesinin kent genelindeki 50-75 yaş arası vatandaşlar için düzenlediği Bursa ve Çanakkale gezisinin bu kez çok özel konukları vardı. Kahramanlık destanlarının yazıldığı Çanakkale ile Osmanlı İmparatorluğu’nun izlerini taşıyan, tarihi ve kültürel değerleri ile büyük önemi bulunan Bursa'yı ziyaret edecek engelli vatandaşlar ve ailelerinin bulunduğu kafileyi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, uğurladı. Başkan Osman Zolan'a Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı eşlik etti. Vatandaşlarla tek tek selamlaşan Başkan Osman Zolan, hayırlı yolculuklar diledi. Başkan Zolan, "Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapmış Bursa'da, ecdadımızın bıraktığı eserleri göreceksiniz. Oradan Çanakkale'ye geçeceksiniz. Çanakkale bu vatanın bedelinin ödendiği yer. Ecdadımız canını vermiş kanını vermiş ama bu ülkeden bir karşı toprak vermemiş. Allah'ım ziyaretlerinizi kabul eylesin Şehitlerimizi ziyaret etmeye gidiyorsunuz. Ülkemiz için, Denizlimiz için, birbirimiz için dua edelim. Allahım birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Ecdadımıza şehitlerimize bizden selam götürün. Allah yolunuzu açık etsin. Ziyaretleriniz şimdiden kabul olsun " dedi.
 
Unutulmaz bir gezi programı
 
Tarihi gezinin ilk durağı Bursa olacak. Bursa Ulu Cami’de kılınacak sabah namazının ardından, Emir Sultan Külliyesi, Çelebi Mehmet ve Yeşil Türbe, Saat Kulesi, Kozahan Çarşısı, Orhan Gazi ve Osman Gazi’nin Tophane’deki türbeleri ziyaret edildikten sonra Çanakkale’ye hareket edilecek. Gezinin ikinci gününde ise, Lapseki’den feribotla Gelibolu yarım adasına geçilecek. Tekne ile boğaz turu yapacak olan kafileye Çanakkale Savaşı anlatılacak. Gün boyu rehber eşliğinde Kilit Bahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Seyid Onbaşı, Sahra Hastaneleri Şehitlikleri, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş, Conk Bayırı, Kanlı Sırt Tepesi, 57. Alay ve diğer şehitlikler ziyaret edilecek.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku