Yaşam:
banner175
Çin'in Fantastik Güzellikteki Periler Diyarı Huanglong Vadisi
Storia.me, Çin’in Pamukkale’si diyebileceğimiz Huanglong Vadisi için şu yazıyı hazırladı:


 
Hiç muazzam güzellikte bir su manzarası görüp de, içinizden fotoğrafa dalmak geçti mi? Huanglong'un fotoğrafları işte bu cinsten duyguları size yaşatacak fotoğraflar. İnsan burayı ziyaret ettiğinde, doğa biraz olayı abartmış demekten kendini alamıyor.
 
 
 
Huanglong Çin'in kuzey batısındaki Sichuan eyaletinin muhteşem bir manzaraya sahip doğa harikalarından biri.
 
 
 
Buranın turistler için oldukça güçlü bir cazibe noktası olmasının nedenlerinden biri ise, harika renkleri ile gözlere adeta bir ziyafet sunan kalsiyum karbonat oluşumlu kaplıca havuzları.
 
 
 
Nefes kesici şelaleler eşliğinde Minshan dağlarının güzel manzarasına bakan bu turistik bölgede, doğada pek nadir görülen hayvan türlerini görmek de mümkün.
 
 
 
UNESCO tarafından dünya mirası listesine alınan vadideki bu doğal havuzlar yaklaşık 3.5 km boyunca uzanmakta.
 
 
 
Etrafı rengarenk tonlarda ağaçların olduğu ormanlarla çevrili olan bölgeye Çin'de "Periler Diyarı" adı konmuş.
 
 
 
Oluşan travertenler ise kimi bölgelerde jeolojik etkenlerden dolayı farklı renklere bürünerek, üzerinde akan suya adeta renk katarak manzarayı doyumsuz kılıyor.
 
 
 
Kıvrımlı bir şekilde vadiye yayılmış havuzlar kuş bakışı adeta bir ejderhayı andırdığından, buraya Huanglong, yani "Sarı Ejder" denmiş. El değmemiş ormanda karşınıza çıkan dev pandalar ve sadece bu bölgeye has maymunlar, sanki sizi fantastik bir romanın içinde yaratılmış bir dünyaya alıp götürüyor.
 
 
 
Turistlerin bölgeyi ziyareti ve ayrılması görevliler tarafından çok dikkatli bir şekilde kontrol edilmekte. Buradaki doğal hayatın korunması için çok titiz çalışan hükumet, buraya özel kanunlar dahi çıkartmış durumda.
 
 
 
Havuzlardaki sular o kadar berrak ki, tamamında minerallerle oluşmuş havuzun dibindeki her ayrıntıyı net bir şekilde görebiliyorsunuz.
 
 
 
Buraya gelip de ayrılan insanlar için, başka yerlerde suyun güzelliğini takdir etmeye gerekleri yoktur derler Huanglong'da.
Çin'e yolunuz düşerse, büyük şehirlerin kalabalık ve gürültülü hayatından sıkılmış insanların muhakkak uğraması gereken bir nokta Huanglong.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku