Yaşam:
banner175
Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Nihat Zeybekci Cami temeli atıldı
 Önceki dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yapımını üstlendiği Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Nihat Zeybekci Cami’nin temel atma töreni yapıldı. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde düzenlenen törene Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, önceki dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Nilgün Ök, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, ilçe belediye başkanları, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan törenin açılış konuşmasında, yeni yapılacak caminin hayırlara vesile olmasını dileyerek, camiinin yapımını üstlenen ve destek veren önceki dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a teşekkür etti. Başkan Zolan, yapılacak caminin Denizli’ye ve Türkiye’ye hayırlı, uğurlu olmasını diledi. Denizli Valisi Ali Fuat Atik ise, Denizli’de iş insanları ve hayırseverlerin birçok eserde yarıştığını belirterek, yapılacak caminin önemli bir ihtiyaca yanıt vereceğini söyledi.
 
 Kadir Gecesi açılması planlanıyor
 
Caminin yapımını üstlenen önceki dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, geçen mayıs ayında hizmete alınan Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezinin 4 yıl önceki temel atma töreninde bir söz verdiğini hatırlatarak, bu sözü yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Cami mimarisinin Semerkant, Horasan, Taşkent kültürünün izlerini taşımasını istediklerini anlatan Zeybekci, “Burada cami ve İhtisas Merkezi, iç içe öyle bir gelmeli ki camilerin cemaatle dolmasında ruh sağlamalı. Camimizi başkanımızın duaları ve destekleriyle bitireceğiz” ifadelerini kullandı. Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camisi'ni Kadir Gecesi’nde açtıklarını hatırlatan Zeybekci, Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Nihat Zeybekci Camini de Kadir Gecesi’nde açmayı gönüllerinden geçirdiklerini kaydederek kendisine destek olan başta ailesi olmak üzere herkese teşekkür etti.
 
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Bizim için büyük bahtiyarlık”
 
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise eğitimin öneminden bahsederek, ihtisas ve eğitim merkezlerinin gelecekte Türkiye’ye çok büyük katkısı olacağını söyledi. Çok hayırlı bir temel atma töreninde birlikte olduklarını kaydeden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Türkiye’de her yıl 600 caminin inşa edildiğini belirterek, “Bunun gelecekte ülkemize ve inşalara katkısı çok büyük olacak. Bunun heyecanını taşıyoruz. Ülkemizde 150.000 kadar hocamızla 90 bin camimizde ve 40 bine yakın Kur'an Kursumuzda doğru bilgiyi öğretmeye çalışıyoruz. Ülkemiz dışında 2.500 kadar hocamız ile sınırlarımızın ötesindeki insanlarımıza da hizmet götürüyoruz. Camilerimiz şehirlerimizin süsü. Dini Yüksek İhtisas Merkezimizin yanına Nihat Zeybekci Camisi ne güzel yakıştı. Onun temelini bugün atacak olmak bizim için büyük bahtiyarlık. İnşallah 90.000 camimize bir cami daha eklenecek" dedi. Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, önceki dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve beraberindekiler dualar eşliğinde caminin temelini attı.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku