Yaşam:
banner175
Denizli'den Neşeli Günler filmi gibi haber
Mericulukus.tv’nin özel haberine göre; Denizli’de yaşanan bir olay eski Türk filmlerini aratmadı. Tarih 1986 yılını gösterdiğinde daha 14 yaşında olan Fatma Civanalan, gönlünü 20 yaşındaki Süleyman Dilek’e kaptırdı. Birbirine aşık olan çift bir çılgınlık yaptı ve kaçmaya karar verdi. Şimdi 48 yaşında olan Fatma Civanalan ve 52 yaşındaki Süleyman Dilek, bir gece vakti dediklerini yaptı ve Afyaon’un Dazkırı İlçesine bir yakınlarının yanına kaçtı. Sabah kızlarını ve oğlanlarını evde bulamayan aileler kısa süre geçmeden durumu anladı. Kaçan aşıklar bir süre sonra durumu ailelerine bildirdi. 20 yaşındaki Süleyman Dilek’in ceza almaması için kız tarafı şikayetçi olmadı ve imza vererek evlenmelerine razı oldu. Ancak, o dönemde kaçan kıza düğün yapılmadığı için Fatma Civanalan ne gelinlik giyebildi ne de düğünü oldu. Evliklerinin üzerinden 6 ay sonra Süleyman Dilek askere gitti. 18 ay sonra vatani görevini tamamlayan Süleyman Dilek yeniden yuvasına geri döndü. Bu sırada yaşananlar gelin kızı derinden etkiledi. Tam 7 yıl boyunca Fatma Civanalan hiçbir düğüne gidemedi. Gitsede gözyaşlarını tutamadığı için geri dönmek zorunda kaldı. Kendisi gelinlik giyememesi ve düğünü olmaması sebebiyle bu 7 yıl boyunca bu şekilde sürdü. 1988 yılında çiftin ilk erkek çocukları Muhammet Dilek dünyaya geldi. Torun dünyaya gelmesiyle çift yeniden Denizli’ye döndü ve Pamukkale İlçesi, Topraklık Mahallesinde yaşamaya başladı. Çift para kazanmak içinde hırdavat işleri yapmaya başladı. 1992 yılında ikinci erkek çocuk Hamit Musa Dilek dünyaya geldi. 1999 yılında ise üçüncü erkek çocuk Berkant Dilen doğdu. Kız çocuğu da isteyen çift 2000 yılında bu dileklerine de kavuştu ve Hicran Dilek dünyaya geldi. 3 erkek 1 kız çocuğu olan çift hırdavat işi ile uğraşarak yaşamlarını sürdürmeye devam etti.
 
2010’DA BOŞANDILAR
Yaşanan bu süreç 2010 yılına kadar devam etti. Kaçarak evlenen çift bir sebepten dolayı ayrılık kararı aldı. 24 yıl sonra 4 çocuklu bir aile bu karar ile yollarını ayırdı. Çocuklar bu duruma üzülse de ellerinden bir şey gelmedi. 7 yıl boyunca ayrı kalan çift, ilk çocukları Muhammet Dilek’in evlenmek istemesiyle birlikte aradaki buzları eritti. Çift çocuklarının ısrarı ile yeniden görüşmeye bir araya gelmeye başladı.
 


YENİDEN DENEYELİM, KARARI
Büyük erkek çocuk Muhammet Dilek, evlendi. Evlenmesinin ardından iki de çocuğu oldu. 6 kişilik aile bir anda 10 kişi oldu. İkinci erkek çocuğunda askere gitme vakti geldi. Çocuklar bir şekilde anne ve babasını ikna etmeyi başardı ve yeniden evlilik kararı alındı. Bu kararla birlikte 1986 da yaşayamadıkları heyecanı yaşamaya başladılar. Evlilik hazırlıkları sanki ilk defa evleneceklermiş gibi yapılmaya başlandı. Bunda çocukların katkısı da büyük oldu.
 
GELİNLİK GİYDİ
Bu arada 48 yaşındaki Fatma Civanalan, 1986 yılında giyemediği gelinliği kendisine giydirirse evleneceğini 52 yaşındaki Süleyman Dilek’e söyledi. Süleyman Dilek, ‘bende damatlık giymedim, sen gelinlik giy bende damatlık’ diyerek teklifi itiraz etmeden kabul etti. Bu arada Fatma Civanalan 137 kilo olduğu için kendisine göre gelinlik bulunamadı. Bir özel hastaneye giden Fatma Civanalan, Dr. Şahin Öztürk ile görüştükten sonra doktorun tavsiyesi ile ameliyat olmaya karar verdi. Başarılı geçen operasyon ve sonrasında uyguladığı diyet ve spor ile Fatma Civanalan 80 kiloya kadar düştü. Bu kilo ile birlikte 33 yıl boyunca hayalini kurduğu gelinliği giyme şansı da bulmuş oldu. 3 erkek 1 kız çocuğu olan ve iki de torunu olan çift hazırlıklarını tamamladı ve İncilipınar Nikah Salonundan gün alarak çok uzun süre bekledikleri ve hayalini kurdukları gelinlik ve damatlıklarını giyerek yeniden nikah masasına oturdu. İlk kez evleniyormuşcasına heyecan dolu olan çiftin nikahı en sonunda istedikleri gibi kıyıldı. Nikah esnasında Gelin, damadın ayağına öyle bir bastı ki, 33 yılın tüm acısını çıkardı. Bu durum kendisini yalnız bırakmayan çocukları ve arkadaşlarını kahkahalara boğdu. Nikah kıyıldıktan sonra evlilik cüzdanı Fatma Dilek’e verildi. Damat, önce geline elini öptürdü sonra gelini alnından öptü. Kendilerine Pamukkale Belediyesi tarafından hediye edilen Türk Bayrağı ve Kuran’ı Kerim öpüp başına koyan çift, elele mutlu bir şekilde nikah salonundan ayrıldı. Kaçarak ve acı dolu bir serüvenle başlayan Dilek çiftinin hayatı 33 yıl sonra tam istedikleri ve hayal ettikleri gibi son buldu. Onlar erdi muradına biz çıkalım kerevete…
 
Haber kaynağı: https://mericulukus.tv/haberler/33-yil-sonra-hayal-ettigi-gelinligi-giydi-
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku