Yaşam:
banner175
Denizlili dağcılar eksi 15 derecede Honaz'ın zirvesinde
2 bin 571 metre rakımı ile Ege bölgesinin en yüksek zirvesi  olan Honaz dağı hafta sonu Denizli’nin alanındaki en etkili kulübü olan DENDAK ekibini ağırladı.
Türkiye Dağcılık federasyonun(TDF)  planlı eğitimlerini alan ve ekipmanlarını tamamlayan üyelerin katıldığı etkinliğe kulüp üyeleri katıldı.
 


DENDAK Kulüp başkanı Hasan Kurt, önceki dönem başkanlarından Gülcan Çeşmeli ve yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu ekibin rehberliği ve sorumluluğunu kulüp yönetim kurulu üyesi ve Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Denizli il temsilcisi Taylan Özgür yaptı.
 
Özgür, tırmanışın ‘ne kadar zor, o kadar güzel’ prensibiyle oldukça keyifli olduğunu belirtirken şu detayları verdi:
 


Denizli Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü  olarak  29.01.2017 tarihinde Ege Bölgesinin en yüksek zirvesi olan Honaz Dağına kış tırmanışı gerçekleştirdik. Yoğun kar nedeniyle traktörle yaylaya ulaşamayıp tırmanışa Aydınlar köyü Akçaoluk yaylası yolu üzerindeki kiraz bahçesinin yaklaşık 2,5 km aşağısından başladık.  Rotamız Akçaoluk yaylasına oradan zirvenin güneydoğusundaki kar kulvarından zirveye şeklindeydi. Faaliyet toplamda 21 km ve 14 saat sürdü. Etap sert kar ve çoğunlukla toz kardı. Zirvenin altındaki kar kulvarı yaklaşık 50 derece ve sert kardı bu etap kazma krampon kullanılarak geçildi sırttaki geçitte de ip açmak durumunda kaldık. Tırmanış başlangıcında sıcaklık -8 derece, zirvede yaklaşık -15 derece ve bitişte ise -4 dereceydi. Havanın güneşli ve rüzgarsız oluşu sayesinde keyifli bir faaliyet gerçekleştirdik. Tırmanışı başarıyla tamamlayan tüm sporcu arkadaşlarımızı bir kez daha tebrik ediyor yeni etkinliklerde başarılı çıkışlar yapmayı diliyorum.


 
 
banner209
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku