Yaşam:
banner175
Denizlili dağcılar İran'da zirveye çıktı

Denizli Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (DENDAK) üyesi dağcılar 3-10 Mart 2017 Tarihleri arasında İran’ın kuzeyinde bulunan  ve 5671 metre yüksekliğe sahip Demavend Dağına planlı kış tırmanışı gerçekleştirdi.
 

 
DENDAK Başkanı Taylan Özgür, sıcaklığı eksi 35 dereceye düştüğü ve bir hafta süren tırmanış programıyla ilgili şu bilgiyi verdi:
 
 

Demavent, Elbruz dağ sırasının orta kısmında yer alan, Ortadoğu'daki en yüksek doruk olup Asya'daki en yüksek volkan olan dağdır.
 
 

Demavent dağı tırmanışını kulüp üyelerinden; Gülcan Çeşmeli, Tuğrul Karadeniz ve Nihat Çapoğlu ile kulüp üyesi ve aynı zamanda Türkiye Dağcılık Federasyonu Denizli İl temsilcisi olan Taylan Özgür katıldı.
 
 
 
Başarıyla gerçekleşen tırmanış ve zirveye ulaşımda ekibin liderliği ve rehberliğini Taylan Özgür üstlendi. Tırmanış yapan ekip tüm kamp malzemeleri ile yürüyüş malzemelerini de kendileri taşıyarak bu zirve tırmanışını gerçekleştirdiler.
 
 

Tırmanış sırasında dağda başka ekip bulunmazken dağın aynı zamanda aktif kükürt çıkartmaya devam etmesi zor anların yaşanmasına da sebep oldu.
 

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku