Yaşam:
banner175
Denizli'nin nadir ayakta kalabilen tarihi yapılarından olan bu binayı tanıdız mı?
Fotoğraf, 1970’li yıllara ait... Haci Halil Bektaş İlkokulu ile Candoğan Parkı’nın hemen yanındaki bu yapı, o yıllarda şehir kütüphanesi olarak kullanıyordu.
 
Fotoğrafı, Denizlili Gazeteci Yazar Seval Uysal, facebook’taki Denizli Düşünce Kulübü’nde paylaşarak, “Şehir kütüphanesi olarak kullanıldığı günleri hatırlayanların olup olmadığını” sordu.
 
O dönemin Denizlisini hatırlayanlar, koşarak kütüphaneye gittiğini yorumlarda paylaştı. Ancak binanın kütüphane olarak değil, 1940’lı yıllarda otel olarak inşaa edildiği belirtildi. Bektaş ailesinin bir dönem kentin en lüks oteli olarak burayı işlettiği, hatta Denizli’de yargılanan Said Nursi’nin üç ay bu otelde konakladığı yorumlarda yazıldı.
 
Kentin en işlek yerinde bulunan bu bina şimdilerde uluslararası bir fast food zincirinin şubesi olarak hizmet veriyor... Bir dönem kitap için koşarak buraya gelen gençler şimdilerde hamburger için geliyor...
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku