Yaşam:
banner175
Down sendromlu rekortmen Muhammed Tuğrul'un örnek başarısı
Ailesinin doğduktan hemen sonra down sendromlu olduğunu öğrendiği ve 3 yaşındayken ABD'li bir doktorun tavsiyesiyle rehabilitasyon amaçlı havuza götürmeye başladığı Muhammed Tuğrul Şahin, yüzmede başarıdan başarıya koşuyor. Tedavisi için uğraşan ailesinin 1997 yılında Afyonkarahisar'da geçirdiği trafik kazasında babası Mustafa Şahin ve ablası Merve Şahin'i kaybeden Muhammed Tuğrul Şahin, annesi Hatice Şahin'in de desteğiyle yüzmede önemli başarılara imza attı. 2013 yılında Portekiz'de, 2016 yılında İtalya'da yapılan Down Sendromlular Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda çeşitli dallarda altın, gümüş ve bronz madalya kazanan Şahin, Paris'te madalyalarını Avrupa rekoruyla taçlandırdı.
 
AVRUPA REKORU KIRDI
Fransa'nın başkenti Paris'te 28 Ekim- 4 Kasım arası yapılan DSISO Avrupa Açık Yüzme Şampiyonası'na Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Down Sendrom Yüzme Milli Takımı'nın sporcusu olarak katılan Şahin, 200 metre kelebekte 4 dakika 41 saniye 11 saliselik derecesiyle Avrupa rekoru kırdı.
 


GARSONLUK YAPIYOR
Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait Atatürk Yüzme Salonu'ndaki antrenmanlarını hiç aksatmayan Şahin, antrenmanlarından arda kalan zamanlarda, Büyükşehir Belediyesi'ne ait Down Kafe'de garsonluk yaparak, aile bütçesine katkı sağlıyor.
 
Şampiyon sporcu Şahin, Fransa'da birinci olduğunu ve rekor kırdığını, şampiyonluğu ise kaybettiği babasına armağan ettiğini söyledi. Şahin, havuzda antrenmanlarını yaptıktan sonra Down Kafe'de çalışmaya devam ederek yarışa hazırlandığını belirterek, "Dört kez Avrupa şampiyonu oldum. Hedefim sırt, kelebek ve serbest stilde dünya şampiyonu olmak. Babam ve annem için o bayrağı orada dalgalandırdım. Babam için dalgalandırmaya devam edeceğim" diye konuştu.
 


HEDEFİ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU
Oğluyla gurur duyduğunu belirten anne Hatice Şahin ise, "Bu başarıyı tüm ülke olarak ayakta alkışladıkları için devletimize, Denizli Gençlik Spor ve İl Müdürlüğü'ne ve oğlumun gelişimine destek sağlayan antrenörlere teşekkür ediyorum. Oğlum, rekoru kırdıktan sonra Türk bayrağını kaybettiği babası için dalgalandırdığını söylüyor. Biz devletimiz ve milletimiz için bu bayrağı yukarı taşıdık. Oğlum, Avrupa'da 4. başarısını bu kez rekor kırarak elde etti. Bundan sonraki hedefi Kanada'da dünya birincisi olmak" dedi.
 
Yüzme havuzuna gelerek Şahin'in antrenmanını izleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, "Muhammed Tuğrul Şahin, son dönemde Denizli'nin ismini uluslararası arenaya taşıyan sporcularımızdan birisi. 200 metre kelebekte rekor kırarak Avrupa şampiyonu oldu. Başarılarını taçlandırarak bizi de gururlandırdı. Kendisi bizim kıymetli bir sporcumuz. Havuzda antrenörlerinin desteği, sosyal yaşamda kendi çabaları, ailesinin ve Denizli Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi'nin desteği sonucu ortaya çıkan tablo bu. Gurur kaynağımız olan Muhammed Tuğrul Şahin'i tebrik ediyorum" diye konuştu. DHA / Deniz TOKAT
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku