Yaşam:
banner175
Engelli gençler askerlik yaptı
Tugay Komutanlığında düzenlenen törene; Vali Hasan Karahan, 11 'inci Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, , İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Metin Düz, askerler ve engelli bireylerin aileleri katıldı.
 
'Engelliler Haftası' kapsamında sabah saatlerinde Tugay'a getirilen engelliler, ilk olarak kamuflajlı askeri elbiseleri giydi. Daha sonra yanaşık düzen ve askeri eğitim alan engelliler, Yemin Töreni için yerlerini aldı.
 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından engelli gençler ellerini silah ve Türk Bayrağı’na koyup yemin ettiler. Tören alanında bulunan aileleri de duygu dolu anlar yaşadılar.
 
11 'inci Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk şu konuşmayı yaptı:
 
“Sevgili Mehmetçikler; Bir kısmınız doğuştan, bir kısmınız ise hayatın belirli bir sürecinde geçirdiği rahatsızlık ile yaşamak zorunda kaldınız. Ancak şunu iyi bilmelisiniz ki, yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına gösterdiğiniz azim ve özveriyle hepimize örnek teşkil ediyorusunuz. Bugün burada olmanızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum.
 
Sizler bugün bir hayalinizi gerçekleştireceksiniz, diğer arkadaşlarınız gibi bir gün de olsa askerlik hizmeti yapacak, bu kutsal ocağın faaliyetlerine katılacak, havasını teneffüs edeceksiniz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin diğer bir deyişle, bulunduğu coğrafi bölgenin en güçlü, en deneyimli ordusunun birer ferdi olmanın gururunu yaşayacaksınız. Bugün yaşayacağınız bu tecrübeyi ömür boyu unutamayacağınızı düşünüyorum.
 
Askerlik, her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Sizler bu üniforma ve az önce ettiğiniz kutsal askerlik yemini ile tam bir asker oldunuz.
Askerlik yemininiz Yüce Türk Milletine Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine, ailelerinize ve sizlere hayırlı ve uğurlu olsun.
 
Sevgili Mehmetçiklerimizin çok değerli aileleri;
Bugün kutsal askerlik hizmetini yerine getiren evlatlarınızın gözlerindeki parıltıyı büyük bir memnuyetle gözlemliyor ve bunun haklı gururunu yaşıyorsunuz.
 
Yavrularınız bugün burada vatan, millet ve bayrak sevgisinin en nadide örneklerinden birini veriyorlar.
Sizleri ayrıca ve özellikle tebrik ediyorum. Evlatlarınızın bütün engellerine rağmen, sorumlu bir birey, duyarlı bir vatandaş olmaları konusunda örnek bir davranış sergilediniz. Kendinizle ve yavrularınızla ne kadar gurur duysanız yeridir.
 
Bizlere, dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetlerine bu onuru yaşama imkanı verdiğiniz ve bu anlamlı törene iştirak ettiğiniz için şükranlarımı sunuyor, değerli annelerimizin anneler gününü şimdiden kutluyor ve en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
 
Bu tören vesilesiyle Aziz Şehitlerimizi ve başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kahraman Gazilerimizi birkez daha minnet ve şükranla anıyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.”










 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku