Yaşam:
banner175
Eski hükümlünün hayatı İŞKUR ile değişti
Eyüp Koyuncu’nun anlatımıyla Denizli İŞKUR ile yaşama dönüş hikayesi:

Ailemin 5 evladından birisiyim. Küçük yaşlarda annemi kaybettim ve kendimi kaybetmelerim de o zamanlarda başladı. Eski hükümlü olduğunuzda hayata geri dönüş yapmak o kadar da kolay olmuyor.

DENİZLİ İŞKUR İŞ KULÜBÜ ile tanışmam şöyle oldu. İŞKUR’dan bilgi alan bir arkadaşımdan, İŞKUR’un kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülere hibe destek verdiğini duydum. Denizli İŞKUR’a detaylarını sormak için gittim. O sırada iş kulübünde kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülere yönelik proje yazma eğitiminin ilk günüymüş. İş kulübü lideri beni hemen gruba dâhil etti ve eğitime başladım. Projenin her başlığı ayrı ayrı incelenerek eğitimimiz 4 günde tamamlandı. Eğitime katılmadan önce aklımda bu iş olur mu olmaz mı soruları dolaşırken, eğitim tamamlandığında artık net biçimde kendi işletmemi kurmak istiyordum. Bu hibe desteği alabilmem için aranan şartlardan biri de girişimcilik belgesine sahip olmaktı. Bu nedenle yine Denizli İŞKUR’a başvuru yaparak Girişimcilik kursuna katıldım, belgemi aldım.

Kurmak istediğim işletmenin ne olacağı ile ilgili belirsizlikleri iş kulübü eğitiminde tamamen gidermiştim. Büyükbaş hayvancılık yapmaya karar vermiştim. Bu kararımda 2 unsur var. Bunlardan biri; yapacağım işin hiç de yabancısı olmadığım bir iş olması; diğeri de benim hayvanlara karşı duyduğum inanılmaz sevgidir.



Projemi teslim ettim ve bir süre sonra kabul edildiği haberi geldi. Ne kadar sevindiğimi anlatamam. Bu hem bana ışık oldu hem de mahallemde, “senin iş olmaz” diyen çoğunluğa umut oldu. Hatta bu dönemde arkadaşlarımdan biri de beni örnek alarak projesini İŞKUR’a sundu. 

Şubat 2019’da 4 büyükbaş hayvan ile işletmemi kurdum. Bugün itibari ile 7 büyükbaş hayvanım mevcut. Aylık ortalama 600 litre sütün 400 litresini süt kooperatifine, 200 litresini perakende satarak gelir elde etmekteyim. Bir başka gelir kaynağımda icar yolu ile ekip biçtiğim tarlalardandır. Hayvanlarım için gerekli kısmını ayırdıktan sonra, ürettiğim mısır slajını, yoncayı ve buğdayı satarak gelir elde etmekteyim. 

Hedefim işletmemi büyütebilmektir.  Denizli İŞKUR’a ve Denizli İŞKUR bünyesinde çalışan İş Kulübü Lideri eğitmenlerimize çok çok teşekkür ediyorum.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku