Yaşam:
banner175
Evleri var ama yurtları yok
- SULAR ALTINDA KALACAK


Denizlihaber.com’da “Toroslardan Akdeniz’e” yazı dizisiyle güney bölgelerin sorunlarına dikkat çeken gazeteci Yaşar Tok’un bu haftaki konusu baraj altında kalacak üç Acıpayam Köyü oldu.
 
Bölgede yapılacak hidroelektrik santralı için yapılacak barajın altında kalacak Suçatı, Yolçatı ve Sandalcık köylerinde yaşayan vatandaşların mağduriyeti gözler önüne serildi.
 
- YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

 
Üç köye de giderek hem muhtarlar hem de vatandaşlarla görüşen Tok’un yazısında yılan hikayesine dönen baraj inşaatı yüzünden bölgede yıllardır yaşanan mağduriyetin bitirilmesi istendi.
 
Yazıda; Zorlu Enerji’nin bölgede yapacağı baraj yatırımı için kamulaştırma konusunda sıkıntılar yaşandığı belirtildi. Arazisinin tapusu bulunmayanlara komik rakamlar teklif edildiği ancak paranın bir türlü ödemediğini ileri süren vatandaşlar, sonuca bağlanamamaktan şikayetçi.
 
- AVUKATLARI FETÖ’DEN TUTUKLANDI

 
Ayrıca köylülerin haklarını savunması için tuttukları avukat da FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı. Hal böyle olunca vatandaşların mağduriyeti iki kat arttı.
 
Şehir planlamasında Suçatı, Yolçatı ve Sandalcık köylerinin bulunmadığını, bölgenin baraj olarak gösterildiğini belirten köylüler, ‘yurtsuz kaldıklarını’ ve sorunun bir an önce çözülmesini istedi.
 
- RUSYA’YA İHRACAT YAPIYORLARDI

 
Acıpayam’ın Suçatı ve Yolçatı köyleri dericilik konusunda Sandalcıklılar ise nakliyecilik konusunda uzman. Suçatı ve yolçatı köylerinde üretilen deri giysiler bir dönem yurtdışına ihraç ediliyor ve köylerin yaşamına önemli ekonomik katkı sağlıyordu.
 
- NAKLİYECİ KÖY

 
Bölgede halen birçok deri atölyesi var ama hayalet şehir görüntüsünde. Sandalcık Köyü’nde de halkın çoğunluğu ağır vasıta araç sahibi ve nakliyecilik yapıyordu. Köyde traktörden çok kamyon bulunurdu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku