Yaşam:
banner175
Göğsümüzü kabartan hemşerimiz Yusuf Altıntaş'la tanışın
SİZİ, HEMŞERİMİZ PROF.DR. YUSUF ALTINTAŞ İLE TANIŞTIRALIM: ŞAPKACI HASAN’IN KÜÇÜK OĞLU YUSUF...
 
Bekilli’de doğdu. Birçok iş yapan babası, İzmir’de şapkacılığı öğrenip ve 1960’lı yıllarda çok da şapka takmak istemeyen Bekilli’de dükkan açtı. Evin büyük oğlu Asım, -hala yürüttüğü- Küp Şarapları’nı o dönem kurdu. Yusuf da eşekle üzüm getirmek, şişe yıkamak gibi işler yaparak ağabeyine yardım etti. 14 yaşında Denizli Lisesi’ne geldi.
 
Ağabeyinin desteğiyle Pamukkale köyünün içinde şarap ve hediyelik eşya dükkanı açtı. Dükkanla liseyi birlikte götürdü, 1971 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümü’nü (eski adıyla Makina Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümü) kazandı.
 
KANADA’YA VE BAŞARIYA UZANAN YOL

Okulu bitirmesinin ardından yaptığı yüksek lisansın ardından Kırıkkale Top Fabrikası’nda mühendis olarak işe başladı. Bir arkadaşını Kanada’ya uğurlarken unuttuğu formu doldurup yüksek lisans için Kanada’ya başvurdu ve kabul edildi. Yeni evlendiği eşiyle birlikte Kanada’ya yerleşti ve kısa sürede yükseldi.
 
 Uzmanlığı talaşlı makine... Kuzey Amerika’nın en önemli hocalarıyla çalıştıktan sonra şu anki okulu British Columbia Üniversitesi’nde doçent oldu ve tüm dünya için bilimsel araştırmalar yapan bir laboratuvar kurdu.
 
BEKİLLİ ÖĞRENCİLERE BURS

Altıntaş, yaptığı işte o kadar iyi ki, aldığı ödülleri buraya sığdırmak imkansız gibi. Dünya genelinde pek çok ödülü bulunan Prof.Dr. Altıntaş, 2013’te TÜBİTAK’tan da özel ödül aldı. Plaket ve 50 bin TL ödül verildi kendisine. O da, ödülü saklayacağını söyledi ama 50 bin lirayı Bekilli’deki üniversite öğrencilerine burs olarak bağışladı.
 
GÖĞSÜMÜZÜ KABARTAN BAŞARILAR

Kanada Kraliyet Akademisi’ne kabul edilen ilk Türk olan Prof.Dr. Altıntaş, Kanada’nın en iyi profesörü unvanının ardından okulu tarafından en seçkin akademisyen unvanıyla taçlandırıldı. Memleketini hiç unutmayan ve Türkiye ziyaretleri tamamen Bekilli tatilinden ibaret olan Prof.Dr. Altıntaş’ı alkışlıyoruz ve kendisiyle gurur duyuyoruz.
 
Prof.Dr. Altıntaş’ı daha yakından tanımanızı sağlayacak olan ve Ocak 2016’da İzmir Life Dergisi’nde yayımlanan Gazeteci Deniz Caba’nın biraz uzun ama çok keyifli röportajını linki tıklayarak okumanızı öneririz.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Yusuf Altintas 7 yıl önce

kup saraplarinin kurucusu sapkaci hasanin buyuk oglu benim. simdi saraphanenin basindaki kardesim asim benden 10 yas kucuk. "abi: beni neden kart gosteriyorlar?" diye bozuk atti...

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku