Yaşam:
banner175
Gümüş renkli Denizli Bangosu sevinçle karşılandı
Denizli'de yüzyıllardır beslendiğini bilinen bu ırkların yok olmasının önlenmesi ve korunması amacıyla Denizlili güvercinseverler tarafından 2004 Denizli güvercinevi derneği (DGE) kurulmuştu.
 
O tarihlerde yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan Denizli güvercinlerinin sayıları dernek faaliyetleri ve yetiştiricilerin sahip çıkması ile çoğalıyor.
 
Denizli’de Siyaset.com’un haberine göre; gönüllü yetiştiricilerden olan Hayri Ün de bu ırkları yetiştirerek sahip çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde Hayri Ün, çok güzel bir süpriz ile karşılaşmış. Yetiştiricilerin "Ciba (kuyruğu ve kanat üstleri koyu renkli, diğer kısımlar beyaz) olarak isimlendirdikleri renk deseninde "gümüş" renkli bir güvercin dünyaya gelmiş. 
 
Gümüş ciba renkli Denizli azmanı güvercin yavrusunun kendi kümesinde dünyaya gelmesinden çok mutlu olduğunu söyleyen Hayri Ün, "Çocukluğumdan beri güvercin beslerim. Bu renkte azman güvercinini ilk defa gördüm. Şu anda Denizli'de tek, dolayısıyla Dünya'da tek. Umarım sayılarını çoğaltabilirim. Denizli güvercinlerimizin çok değerli bir ırk olduğunu ve doğru yetiştiricilik ile çok daha değişik renkli güvercinlerin dünyaya geleceğine inanıyorum" dedi.

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku