Yaşam:
banner175
Homa'da hünnap zamanı
Gümüşsulu üreticiler yetiştirdiği hünnapı pazarda satışa sunuyor. Şifalı bir meyve olan hünnapın faydaları saymakla bitmiyor
 
Yeşil Çivril Gazetesi’nin haberine göre; Gümüşsu’da 40 yıldır Hünnap yetiştiklerini belirten Arife Yum “1975’den bu yana hünnap meyvesi ile ilgileniyoruz. Hünnap, o yıllarda babadan atadan gelme sadece kış aylarında misafirlere sunulan bir tür kuru yemişti. Tanıtmak ve satmak için pazarlara çıkarıyorduk. Sonra hünnabın çok önemli bir meyve olduğunu öğrendik. 2005 yılından itibaren fidanını yetiştirmeye başladık” dedi.
 
Çivril’e 25 kilometre uzaklıkta bulunan Gümüşsu Mahallesinde Hünnaplık denen mevkide 100 yıllık Hünnap ağaçlarının olduğunu belirten mahalle sakinleri Hünnapın Çivril’de birçok yerde yetiştiğini ama Gümüşsu’da daha fazla yetiştiğini ifade ettiler.  
 
Hünnapın pazarda kilosu 13 – 15 lira arasında satıldığını belirten üreticiler Güöüşsu’da yol üzerinde de satış yapıldığını ve Gümüşsu’ya gelenlerin buralarda kilosu 10 liradan Hünnap alabildiklerini ifade ettiler.
 
Hünnap Nedir?
Hünnap düşük kalorili bir besin kaynağıdır. Çin?de çok eski çağlardan itibaren alternatif tıp aracı olarak kullanılmaktadır. Daha sonra Aysa ülkerinde aynı amaç için yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır.
Hünnap meyvesi içerdiği besinler yardımıyla çok etkili bir enerji kaynağıdır. Hacim olarak çok küçük olmasına rağmen sağlık açısından çok büyük faydaları vardır. Hünnapın çok ince ve yenilmesi mümkün olan kabuğu vardır, hazmı kolaydır. Genelde ham olarak tüketimi tercih edilir. Olgunlaştığı zaman çok yakından tanıdığımız kuru üzüme görüntü olarak çok benzemektedir.
Hünnap, bol miktarda A ve C vitamini içermektedir. Kalsiyum, magnezyum, fosfor ve özellikle potasyum açısından inanılmaz derecede zengindir.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku