Yaşam:
banner175
Işıklı'nın hayalet vaşakları
Geçtiğimiz günlerde Artvin’de nesli tükenme tehlikesi altındaki bir vaşak aracın çarpması sonucu telef olmuş, olay doğaseverlerin büyük tepkisine neden olmuştu. Denizliaktuel.com’dan Özkan Tokmak da, bu haberin ardından Denizli’deki güzel bir vaşak gerçeğini ortaya çıkardı.
 
Tokmak, Denizli dağlarında ender olarak görülen vaşağın Denizli’deki başka bir yaşam alanına dikkatleri çekti. Tokmak’ın hazırladığı haber şöyle:
 
Çünkü nesli tükenmekte olan Anadolu Vaşağının yaşam alanlarından birisi de Denizli. Doğal güzelliğiyle adından söz ettiren Çivril  Işıklı Gölü, nesli tükenmekte olan Anadolu Vaşağına ev sahipliği yapıyor. Kediye benzerliği ile bilinen Vaşak, göl üzerindeki küçük adacıklar arasında yüzerek kuşları avlıyor. Nadir olarak görülen ve kamuflaj konusunda uzman olan vaşakları ise balıkçılar, belirli aralıklarla avlanırken rastladıklarını ancak fark edilmesi zor bir hayvan olduğunun altını çiziyorlar. Vaşakların bir gölü doğal yaşam alanı olarak seçmesinin nadir olarak görüldüğü ender yerlerden birisi de Işıklı Gölü olunca doğa tutkunları ve Vaşağı yaşam alanında izlemek isteyen bilim adamlarının bir durağı da onlarca kuş türüne ve balık popülasyonuna ev sahipliği yapan bu doğal güzellik oluyor.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku