Yaşam:
banner175
Karanfilli Hoca'yı ölümünün 8'nci yılında saygıyla anıyoruz
MEDYAYI GELİŞTİREN İSİMLERDEN

Ticaret Lisesi’nin öğretmenlerinden Abdülgaffar Nemutlu, Denizli’nin önemli gazetecilerinden de biriydi. Yıllarca öğretmenlikle gazeteciliği birlikte yürüttü ama emekli olduktan sonra Denizli’nin nabzını tutan yazılarına daha çok ağırlık verdi. (Yukarıdaki fotoğrafta da Denizli’nin ilk ofset baskısına sahip Şehir Gazetesi’ni yönetiyor.)
 
KARANFİLLİ HOCA

Nemutlu’nun en bilindik özelliği sürekli şık giyinmesi ve yakasındaki kırmızı karanfilin hiçbir zaman eksik olmamasıdır. Bu nedenle ‘Karanfilli Hoca’ lakabını alan, büyük ustayı eşofmanlı ve karanfilsiz gören insan neredeyse yok gibidir.
 
TİRAJ ARTIRAN YAZAR

Ulusal gazetelerin Denizli muhabirliğini de yapan Gaffar Hoca, çeşitli gazetelerde yazdığı Meserret isimli köşe yazılarıyla adeta kentin gündemini tutuyordu. Gaffer Hoca’nın yazı yazdığı gazetenin tirajları artar, insanlar onun köşesinde bir kelime bile geçebilmek için yarışırdı. (Fotografta, Denizlili’nin belleğini tutan fotoğrafçı ve gazeteci Cengiz Akhisar ve Babadağlı Gazeteci Türkay Arkadaş ile birlikte)
 
BABADAĞLI MUSTAFA’NIN SIRRI

Gaffar Hoca’nın çocukluk yıllarında Delikliçınar’daki Meserret Oteli ve kahvehanesinden ismini alan köşe yazılarında çoğu zaman Babadağlı Mustafa’dan bahsedilirdi. Gaffar Hoca, kentin değişik yerlerinde karşılaştığını yazdığı Babadağlı Mustafa’dan bilgiler alır ve bunu okuyucularına aktarırdı. Gaffar Hoca aslında Babadağlı Mustafa’yı ‘mahlas’ (takma isim) olarak kullanıyordu ve aslında Babadağlı Mustafa büyük üstadın kendisiydi. (Yukarıdaki fotoğrafta: Bir Denizlispor sevdalısı olan Gaffar Hoca, merhum Amigo Saim ile birlikte)
 
ÖZLEDİK...

Gaffar Hoca kadar Denizli gündemini takip edebilen, gündem yaratan bir köşe yazarı daha henüz gelmedi. Ve aradan geçen yıllarda Denizli, hem Babadağlı Mustafa’nın, hem de Gaffar Hoca’nın söyleyeceklerini okuduğu Meserret yazılarını çok özledi.
(Fotoğraflar: Muhammet Karaçaş, Türkay Arkadaş / facebook)
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku