Yaşam:
banner175
Öğrenciler sigarayı bıraktırdı, kumbarayı Mehmet Usta verdi
Saadet Erikoğlu İlkokulunda “Daha Sağlıklı Bir Yaşam” projesi kapsamında sigarayı bırakan öğrenci velileri için ödül töreni düzenlendi.       
 
60 KİŞİ SİGARAYI BIRAKTI
Okul Müdürü Mehmet Çimen; okullarında doğa yürüyüşü, sağlıklı beslenme gibi birçok etkinlikler düzenlediklerini, bu etkinlikleri taçlandırmak için öğrenci velilerine yönelik sigarayı bırakma kampanyasını başlattıklarını, beklentilerinden çok daha fazla katılımın olduğunu ve kampanya sayesinde 60 öğrenci velisinin sigarayı bıraktığını belirtti.
 

BIRAKTILAR MUTLU OLDULAR
Torunu Beliz Cansız sayesinde sigarayı bırakan Fevzi Çetinkaya; torununa sarılmak istediğinde kötü kokudan dolayı torununun kendisine sarılmadığını bu durumdan çok rahatsız olduğunu belirterek hem torunu hem de sağlığı için sigarayı bırakmaya karar verdiğini ifade etti.
Bir diğer öğrenci velisi Emine Ayhan ise; kendisine kızın için nelerden vazgeçebilirsin sorusu sorulduğunda onun için her şeyden vazgeçebileceğini belirterek okulumuzun yürüttüğü proje kapsamında kızı için sigarayı bıraktığını belirtti.
 
MODEL OLARAK UYGULANACAK
İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan ise sigara içen Mahalle Muhtarı Cavit Tığraklı’dan sigarayı bırakacağına dair söz aldı. Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, son zamanlarda tüm çabalara rağmen sigara kullanımında özellikle genç nüfusta arttığını belirterek, “Okulumuzun başlatmış olduğu bu kampanyayı çok önemsiyor ve başarılı buluyorum. Okulumuzun sigarayla mücadeledeki çalışmalarını model alarak tüm ilçe geneline yayacağız” dedi.

 
KÜRSÜYE ÇIKTI VE 70 BİN LİRAYI NASIL BİRİKTİRDİĞİNİ ANLATTI
Sigarayla mücadele kampanyasına destek vermek için etkinliğe katılan klima servisi sahibi olan ve günde iki paket sigara içen Mehmet Tok da kürsüye çıktı. 2009 yılında sigarayı bıraktığını, 8 yılda hergün sigara parasını kumbaraya atarak 70 bin lira biriktirdiğini,  hem sağlığına kavuştuğunu hemde tasarruf ettiğini söyledi. Tok, sigarayı bırakanlara hediye etme sözü verdiği ve kendi imalatı olan özel kumbarayı Fevzi Çetinkaya’ya hediye etti, diğer velilerin de kumbaralarını dükkanından alabileceğini söyledi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku