Yaşam:
banner175
Okuyan herkesin göğsünü kabartacak bir Denizlilinin öyküsü

Acıpayam’in Yumrutaş mahallesinde 1924 yılında doğdu, dünyaca ünlü profesör... İnternette yer alan bilgilere göre zekiydi ama okula gidemedi, çobanlık yapıyordu. Onun zekasını fark eden yine Acıpayamlı bir hayırsever onu elinden tutup Denizli’ye getirdi, dışarıdan sınavlara soktu ve Denizli Lisesi’ne kayıt ettirdi.
 

O dönem matematik konusunda ülkenin en iyilerinden olan Denizli Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik bölümünden mezun oldu.
 

Başarısı ve araştırmalarıyla dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün de referansıyla Amerika Birleşik Devletleri Boston MIT Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı ve burada profesörlüğe kadar yükseldi.
 

1958 yılında, çalışmalarını yakından takip ettiği, ünlü fizikçi Albert Einstein’in kendisi kadar ünlü fonksiyon teorisinde eksikler tespit etti ve bunu bir mektupla ünlü bilim adamına bildirdi. Ancak mektup ulaşmadan Einstein öldü.
 

Yılmaz, bu hatayı ünlü bir bilim dergisinde yayımlayınca alanında adeta kıyamet koptu. Bilim dünyası ikiye bölündü ve Einstein’in kuramına karşı Yılmaz kütle çekim kuramı da literatüre girdi.
 

Prof.Dr. Hüseyin Yılmaz, akademik hayatı boyunca pek çok başarılı araştırmaya imza attı. Hatta çalışmalarının bir kısmı sayesinde insanların renkleri nasıl algıladığının şifreleri çözüldü.
 

Wikipedia’da yer alan bilgiye göre 2013 yılında kaybettiğimiz Hüseyin Yılmaz, ömrünün son günlerinde Japon Hükümetinin davetiyle ülkede, yine üzerine araştırmalar yaptığı ve uzmanlığı bulunan ‘çabuk kavrama’ konusunda eğitimler veriyordu.
 
 
banner209
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
mehmet sözgen 6 yıl önce

bu kadar mı hakkındaki bilgi. yazık ki ne yazık. dünyaca ünlü bir bilim adamı hakkaında daha detaylı bir ararştırma yapılmalıydı ve öyle yayınlanmalıydı.

Misafir Avatar
Yılmaz 5 yıl önce

18 nisan 1955'te ölen einstein'a 1958'de nasıl mektup gönderiyor onu anlamadım.

Misafir Avatar
Deniz Karadeniz 5 yıl önce @Yılmaz

dostum o zamanlar haberleşme o kadar kolay değildi einstein in ölüm haberini bilmiyordu

-Beğenmedim(0)
Misafir Avatar
HUSEYIN 6 yıl önce

tabiri caizse nikah bizde , bacak yurtdisindaymis

Misafir Avatar
Eseler 5 yıl önce

hüseyin yılmaz, acıpayam-yumrutaş'lı bir bilgindir.
sanıyorum anamla akran. 1925 ya da 1926'lı.
türkiye'de az tanınıyor.
Allah rahmet eylesin.

Misafir Avatar
Eseler 5 yıl önce

noksan bilgi vermişim. 1924 doğumlu imiş.

Misafir Avatar
emirhan 5 yıl önce

tesekurler

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku