Yaşam:
banner175
Pamukkale Köyü DEGİAD Fikir Projesi Lansmanı yapıldı
Denizli iş dünyasının merakla beklediği, Denizli Genç İş İnsanları Derneği‘nin (DEGİAD) 2018 yılında 1.etabına başladığı Pamukkale’de Dönüşüm Seninle Başlıyor Projesi’nin “Pamukkale Köyü DEGİAD Fikir Projesi”Lansman gecesi, DEGİAD Sadık Emre Çaputçu Yönetim Binası’nda gerçekleşti. 445 aktif üyesi bulunan derneğin 14.Dönem’de başlayan bu projesinin 2.etabı lansmanına DEGİAD üyelerinin yanı sıra İzmir, Bodrum ve İstanbul’dan gelen iş dünyasından potansiyel yatırımcılar da katıldı.
DEGİAD “Pamukkale’de Dönüşüm Seninle Başlıyor” projesi 2018 yılında 14.Dönem Yönetimi’nin DEGİAD İş ve Genel Projeler Komisyonu ile hayata geçirilmişti. Komitenin bu projedeki amacı, Pamukkale hakkında toplumsal farkındalık ve bilinç yaratmanın yanı sıra şehrin ekonomik ve sosyal hayatına katkı sağlamaktı.
 “Pamukkale’de Dönüşüm Seninle Başlıyor” Projesinin 1.etabı  olan “DEGİAD Yaşayan Pamukkale Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması’nın ardından ikinci etabı tamamlayan DEGİAD İş Geliştirme Komitesi’nin Pamukkale Köyü Çalışma Grubu’ndaki DEGİAD’a üye mimarların bir yıla yakın süren çalışması tamamlandı. Pamukkale Köyü’nün yeniden canlandırılmasına yönelik olarak köyün tamamını kapsayan konsept mimari proje; yatırımcılarla, ulusal ve yerel yetkililerce paylaşıldı. Uygulanabilme potansiyeli yüksek, bölge halkının isteklerini ve turizm potansiyelini karşılayabilen , bütçe hesapları doğru planlanmış, bölgenin özgün ve uygun malzemelerle projelendirilmiş bir tasarım ortaya çıkarıldı. DEGİAD’ın fikir projesinin lansmanı düzenlenen törenle DEGİAD hizmet binasında gerçekleştirildi.
Lansman törenine; Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu, DESİAD Başkanı İbrahim Şenel, DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, ESGİAD Başkanı Ulaş Entok, Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Özlem Durdu Kabel, DEGİAD önceki dönem başkanları, DEGİAD üyeleri, İzmir- Bodrum potansiyel yatırımcılar ve iş insanları katıldı.
Açılış konuşmasını DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Urhan yaptı. Urhan “Pamukkale’nin, Denizli‘nin sosyal ve ekonomik hayatına ve turizmine daha çok katma değerli hale gelebilmesi adına farkındalık yaratmak için yola çıktık. Burada amacımız; yıllık 2 milyon turist ağırlayan Pamukkale’ye günü birlik değil de daha çok konaklamalı ve katma değerli turisti çekebilmek. DEGİAD içindeki mimar üyelerimizin yer aldığı bir çalışma grubu İş Geliştirme Komitesi tarafından kuruldu ve bu grup 44 bin m2lik Pamukkale köyünü ele alarak bir uygulama projesi ortaya çıkardı. Bu bir tavsiye projesidir. Eğer bu uygulanırsa, neye dönüşürü görmemiz açısından yatırımcılara ve kamuoyuna bakış açısı olması açısından hazırlandı. Güzel bir proje ortaya çıktı. Amacımız bir farkındalık yaratmaktı. Pamukkale’ye değer yaratabilecek  yatırımcıları  bölgeye çekip, yatırıma yönlendirmek anlamında DEGİAD olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Ben, yönetim kurulu üyemiz Halit Coza başta olmak üzere çalışmayı ortaya çıkaran tüm ekibe teşekkür ediyorum. Umarım yatırımcıların ilgisini çekeriz. Burası önemli bir değer. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan ve Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki buraya yatırım yapacakların önünü açacaktır diye düşünüyorum.” dedi.
Başkan Urhan’ın açılış konuşması ardından DEGİAD İş Geliştirme Komitesi Pamukkale Köyü Çalışma grubu üyeleri projeyi katılımcılara sundu. İlk olarak DEGİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Çalışma Grubu Başkanı Mimar öğretim üyesi Halit Coza söz aldı. Coza “Çok heyecanlıyız. Denizli aynı zamanda bir turizm kenti. Pamukkale’de büyük potansiyel var. Projemizde bir kıvılcım yakmak istiyoruz. Pamukkale’den faydalanamayan bir şehiriz. En fazla ziyaret edilen ören yeri Pamukkale’dir. Ancak mekan eksikliğinden dolayı günübirlik kullanılıyor. Bu proje uygulamaya geçer ya da geçmez bu hep beraber yapılabilecek bir şey. Bu proje ile turistlerin Pamukkale Köyü’nde daha çok vakit geçirebileceklerini düşünüyoruz dedi. Coza’nın konuşmasının ardından Pamukkale Köyü çalışma grubu üyeleri tarafından projenin ayrıntılı sunumuna geçildi. Ezgi San Ozansoy, İrem Selçuk ve Nedim Öz projeyi tüm ayrıntıları ile anlattı.
Projenin tanıtımının ardından tarihçi, yazar, profesyonel rehber ve TV programcısı Saffet Emre Tonguç sahne alarak Denizli ve Pamukkale üzerine konuşma gerçekleştirdi. Tonguç “Bu proje beni çok heyecanlandırdı. Bu projeyle birlikte değişim yaşanırsa Pamukkale Köyü hak ettiği değeri kazanacak. DEGİAD Yönetim Kurulu’na böyle bir proje hazırladıkları için teşekkür ediyorum. Pamukkale’de tanıtımı yapılacak ve pazarlanacak çok fazla değer var. Laodikya, Cehennem Kapısı, Aziz Philippus gibi. Bu projeye destek verin ve Pamukkale Köyü’nün kalkınmasına yardımcı olun” diyerek konuşmasını tamamladı.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan törende yaptığı konuşmada “DEGİAD’a teşekkür ediyorum böyle bir proje hazırladıkları için. Güzel bir çalışma olmuş. Bu tür projeler hayata geçince anlamlı oluyor. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak Pamukkale Belediyesi ile birlikte her türlü desteği vermeye hazırız. Burada en büyük sorun mülkiyet sorunu. Burada ortak hareket edilmeli. Hep birlikte bir konsensus sağlanmalı ve proje uygulanmalı. Belediye meclislerimizden de ilgili kararlar çıkacaktır diye düşünüyorum. Bir adım atmak gerekli. Her türlü desteğe bütçe ayırma anlamında da biz varız. Denizli’nin geleceği sanayidir ama en hızlı büyüyecek sektörü de turizmdir. Turizm anlamında büyük potansiyelimiz var. Turizmi çeşitlendirme anlamında da Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden ne geliyorsa yapıyoruz” dedi.        
Başkan Zolan’ın konuşması sonrası Eskişehir Genç İş Adamları Derneği Başkanı Ulaş Entok, kürsüye gelerek Eskişehir’deki değişim-dönüşüm sürecini anlattı. Entok “Değişimle ilgili Eskişehir’de önce zihinler değişti. Porsuk Çayı etrafında kafelerin restoranların olduğu, Porsuk Çayı’nda gondollarla özgürce gezilen bir alan yaratıldı. Odun Pazarı İlçemiz de çok büyük emeklerle bu hale geldi. Yerel aktörler ön plandaydı. DEGİAD’ı bu projeyle birlikte aldığı sorumluluktan dolayı kutluyorum” dedi.
Törende son olarak proje ile ilgili emeği geçenlere plaket verildi. DEGİAD İş ve Genel Projeler Komisyonu Pamukkale’de Dönüşüm Seninle Başlıyor Projesi’nin Pamukkale Köyü Çalışma Grubu Üyeleri ve sponsor firmalara protokol tarafından plaket takdim edildi.  
 
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku