Yaşam:
banner175
PAÜ'de Gastronomi Festivali
PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda düzenlenen bu yıl ikincisi yapılan çay saati Yöresel Gastronomi Festivali, çay saati konferans salonunda yapılan açılış konuşmaları ile devam etti. Açılış konuşmaları, Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurten Çekal, Denizli Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Ertuğrul Çakır, PAÜ Gastronomi Topluluğu Başkanı Mücahit Yeni tarafından yapıldı.
 
Açılış konuşmalarının ardından festival, TAŞKAPON Genel Başkanı Gökhan Tufan ve Metro Toptancı Market Meyve ve Sebze Kategori Müdürü Birol Uluşan’ın Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler konulu sunumu ile devam etti. Sunumların ardından festival, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda ‘Ege ve Akdeniz Yöresi’ adlı yöresel yemek sunumu ve ürün tadımının ardından konferans salonunda düzenlenen sunumlar ile devam etti. Sunumlar sırasıyla; Türkolog ve Atölye Eğitmeni Sibel Topçuoğlu Dedeoğlu’nun ‘Konuk Şehir: Dünden Bugüne Kahramanmaraş’ konulu sunumu, Ziraat Mühendisi ve Fotoğraf Sanatçısı Cüneyt Görgül’ün ‘Yemek Stilistliği’ konulu sunumu ve atölye çalışması olarak gerçekleştirildi.
 
Festivalde ayrıca PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda kurulan stantlarda Ereğli Siyah Havucu, Finike Portakalı, Kale Biberi gibi Coğrafi İşaretli Ürünler ve Ege ve Akdeniz Yöreleri’ne ait Uşak Tarhanası, Keşkek, Serinhisar Leblebisi, Maraş Çöreği gibi yöresel ürünlerin tadımları yapıldı.
 
Festival, PAÜ Merkez Yemekhane Turuncu Salon’da düzenlenen gala yemeği ile son buldu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku