Yaşam:
banner175
PAÜ'nün elektrikli otomobil prototipine ikinci kez aynı ödül
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Fakülteleri Öğretim Üyeleri ve öğrencilerinden oluşan, 2016 yılında yaptıkları Alatay isimli araçları ile TÜBİTAK’ın düzenlediği yarışmada ‘Yerli Ürün Teşvik’ ödülü ile birinci olan PAÜ Atay Takımı, ilk araçta elde ettiği bilgi ve tecrübeyi yeni araç Alatay’17 ile bir üst seviyeye çıkartarak yine aynı dalda birinci olmayı başardı.
 
Alatay proje danışmanlarından PAÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selim Köroğlu, 18-20 Ağustos tarihleri arasında 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sergilenen Alatay’16’nın gördüğü yoğun ilginin verdiği memnuniyetin, Kocaeli Körfez Pisti’nde yapılan TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nda Alatay’17 ile kazanılan birincilikle taçlandığını dile getirirken, PAÜ Atay Takımı olarak amaçlarının gelecekte Pamukkale Üniversitesi’ni ürettiği elektrikli araçlarla ulusal ve uluslararası düzeyde anılan bir üniversite haline getirmek olduğunu vurguladı.
 
Geleceğin otomotiv teknolojilerinin elektrikli ve otonom araçlar olduğuna dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Selim Köroğlu, geçen yıl ve bu yıl kazanılan birinciliklerle Atay Takımı’nın gelecekte bu projede görev alan öğrenciler için aynı zamanda geleceğin otomotiv teknolojilerini uygulamalı öğrenebilecekleri bir eğitim alanı olduğunu dile getirdi. Yrd. Doç. Dr. Köroğlu, projede desteklerini esirgemeyen başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ olmak üzere görev alan tüm akademisyen ve öğrencilere teşekkürlerini iletti.
 
PAÜ Mühendislik Fakültesi Elektrikli Araç Laboratuvarı’nda hazırlanan neredeyse tamamı yerli üretim olan Alatay’17; motor, motor sürücüsü, araç kontrol ünitesi, telemetri, gömülü şarj sistemi, batarya yönetim sistemi gibi önemli aksamları başta PAÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü, Otomotiv Mühendisliği Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri olmak üzere büyük bir ekip tarafından üretildi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku