Yaşam:
banner175
Psikoloji zirvesi şimdi Denizli'de!
“Önce Kendini Sev Sonra Sana İyi Geleni Sev” teması esas alınarak düzenlenen I. Denizli Psikoloji Zirvesi 14 Mart 2020 tarihinde yapılacak. 5N1K Psiko Akademi Danışmanlık ve Eğitim Merkezi Denizli Şubesi Kurucusu Ebru Özer Özkul tarafından yapılan açıklamada şu ayrıntılara yer verildi. 
 
Sizleri, 5N1K Psiko Akademi Danışmanlık ve Eğitim Merkezi Denizli Şubesi olarak 14 Mart 2020 tarihinde “Önce Kendini Sev Sonra Sana İyi Geleni Sev” ana temasıyla gerçekleştirilecek olan I. Denizli Psikoloji Zirvesi’ne davet etmekten mutluluk duyuyoruz.
 
Psikoloji Bilimi, çalışma alanlarının çeşitliliği dolayısıyla farklı disiplinleri birleştirici bir nitelik taşımaktadır. Dolayısıyla psikoloji bilimi; matematik, fizik, kimya, tıp, sosyal bilimler ve yer bilimleri ile birlikte günümüzün yedi merkez biliminden biri olarak tanımlanmaktadır. Bu yıl Denizli’de gerçekleştireceğimiz Zirve’nin ana temasını “Önce Kendini Sev Sonra Sana İyi Geleni Sev” olarak belirlerken, hem psikolojinin merkez bilim olma özelliğine hem de bireye ve bireyler arası ilişkiye vurgu yapmayı hedefledik. Bu sayede günlük yaşantınızı belirleyen ana konuları pek çok yönüyle alanında deneyimli uzmanlardan dinleme olanağı bulacaksınız. 
 
Farklı temalarda yapılacak olan Zirve’de yer alacak konuk ve konu başlıkları ise şöyle;
 
Prof. Dr. Sirel Karakaş: “Duygularımızın Nörobiyolojisi”
 
Beyinlerimiz basit neden-sonuç ilişkilerinin ve anatomik sınırların ötesine geçmektedir; beyindeki etkileşimlerin büyük bölümü neredeyse görünmez olacak kadar ince ve örtülüdür. Beyinlerimiz deneyimle genetik arasındaki o esrarengiz arayüzde oluşur; bu arayüzde doğayla bakım birleşir. Duygu odaklı terapilerde anlamlı dönüşüm, duygusal değişimle olur ve bu durum önce duygu farkındalığının oluşmasıyla başlar. Tam da bu noktada duyguların nörobiyolojisi devreye girer ve bu mekanizmayı iyi bilirsek doğru yerde doğru duygulanımlar yaşarız. 
 
Prof. Dr. Uğur Batı: “Kararlarımız, Kararsızlıklarımız”
 
Hepimiz  hayatın belli dönemlerinde kararsızlıklar yaşıyoruz. Kimi insan daha sık kimi daha seyrek olarak kararsızlığı yaşar. Zaman zaman neyi seçeceğimiz, ne giyeceğimiz ya da ne yapacağımız, ne söyleyeceğimiz konusunda kararsız kalırız. Peki kararsızlıklarımız neden ortaya çıkıyor?
 
Prof. Dr. Ahmet Ertan Tezcan: “Mutlu Evlilik Var mıdır?”
 
Mutlu bir evlilik var mıdır? Bunun sınırları nelerdir? Evlilikte doğru iletişimi nasıl sağlarız? Evlilik hakkında merak edilen sorulardan bazıları. 
 
Uzm. Klinik Psikolog Kahraman Güler: İnsan Olmak Anlamak mı Aramak mı?
 
Her şey ve herkes görünmez iplerle birbirine bağlıdır. Başkalarından saygı, ilgi ya da sevgi bekliyorsan, önce sırasıyla kendine borçlusun bunları ve kendi içine yolculuk eden kişi, sonunda arzı dolaşır. O yüzden insan önce kendini arayıp bulmalı ve anlamalı ki kendisi dışındakileri de anlasın. Ne aramaktan ne de anlamaya çalışmaktan vazgeçemeyiz… 
 
Aile Danışmanı Ebru Özer Özkul: “Hayatla Nasıl İletişim Kurarız?
 
İletişim becerileri her alanda önemli ancak insanın hayatla kurduğu iletişimdeki becerisi daha büyük önem taşır. Bu önem, hayatın değerleriyle, kendi değerlerimizin uyuşması durumunda kendini daha net gösterir. Bütünlük, denge, tutarlılık vb. hayatın değerlerine örnek teşkil ederken aşk/sevgi, mutluluk, güç, güven, onur, tutku, yardımseverlik de kişinin değerlerine örnek teşkil eder. Bu değerler her iki taraf için de olumlu olarak kesiştiğinde, kişinin hayat amacına giden yolda o kişiye huzur, mutluluk, sağlık, iyilik ve güzellikler yaşatır.
 
Peki ya uyuşmadığında? Hayat ile kurmanız gereken iletişim ile aranıza  çeşitli engelleyici faktörler girdiğinde? Merak edilen bütün soruların cevaplarını I. Denizli Psikoloji Zirvesi’nde bulabileceksiniz. 
 
Zirve 14 Mart’ta!
 
14 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Zirve Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi, Fatma Yıldız Salonunda 13:00 - 18:30 saatleri arasında dinleyicileriyle buluşacak. Katılımcıların birbirinden değerli eğitimler alacağı Zirve sonunda CV'leri güçlendirecek 5 adet konuşmacı imzalı ve 5N1K Psiko Akademi onaylı sertifika verilecektir. 
 
Biletler Biletix'te ve seçkin kafelerde
 
Ücretli olarak gerçekleştirilecek I. Denizli Psikoloji Zirvesi biletlerini ise ANKA KAFE (TAÇEV Çınar), KAHVE DURAĞI (Çamlık), LA RİVA KAFE’den (Koşu Yolu) ya da BİLETİX üzerinden temin edebilirsiniz.
 
Zirve, psikolojinin öncü isimlerini; öğrenciler, akademisyenler ve bu alana ilgi duyan isimlerle bir araya getirecek. Zirvemizin, sizlerin katılımıyla, bilimsel bilginin üretimi ve paylaşımına ve meslektaşlar arası ağın güçlenmesine katkı sağlayacak bir platform oluşturmasını umuyoruz. 
 
14 Mart’ta Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde görüşmek dileğiyle…
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku