Yaşam:
banner175
Şiir tutkunu servis şoförü
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu üyesi Hüseyin Alataş, yaklaşık 10 yıldır Arif Yalınkaya İlkokulu’nda servis şoförlüğü yapıyor. Şiire duyduğu sevgiyi serviste taşıdığı öğrencilere aşılayarak milli ve manevi değerlere sahip bir gelecek için elinden geleni yapmak isteyen Alataş, isteyen öğrencilere şiir okutuyor. Okudukları şiirleri zaman zaman ezberleyen öğrenciler, servis içerisinde de birbirleri ile tatlı bir rekabetin içerisine giriyor. Çocukların serviste geçirdikleri zamanı daha dolu dolu geçirmeleri için onlara çok sevdiği şiirleri okutmaya başladığını kaydeden Servis Şoförü Hüseyin Alataş, "İsteyen öğrencilerimiz bu şiirleri sırayla okuyor, bu arada şiirleri de ezberliyorlar. Bu şekilde şiir tadında milli ve manevi duygularla yolculuk yapmış oluyoruz. Bu sayede çocuklar özgüven de sağlıyorlar. Kendilerini daha rahat ifade ediyorlar” dedi.
 
"Şiir okumak için yarışıyorlar"
 
Servis aracına biner binmez öğrencilerin şiir okumak için birbirleri ile yarıştığını belirten Alataş, ezberledikleri şiirlerle okul idaresi tarafından ödüllendirilen çocukların da olduğuna dikkati çekti. Alataş, şöyle konuştu: "Bu da çocuklar için ayrı bir motivasyon kaynağı oldu. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu’na katılmak hem benim hem de servisteki çocukların şiirle tanışmasına vesile oldu. Büyükşehir Belediyemizin şiir evi var. Bu şiir evinde güzel kültürel etkinlikler oluyor. Ben oradan etkilendim. Benim gibi şiir sevenlere destek verdiği için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku