Yaşam:
banner175
Tablete değil, tahtaya hayran çocuklar...

Şimdinin çocukları daha çok tablete ve bilgisayara dokunarak zaman geçirirken, birçoğunun çocukluğunda kalan tahta arabaların bu fotoğrafı içimizi ısıttı.
 

Uzunpınarlı çiftçi Bekir Donat, kendi mahallesindeki çocukların eğlencesini ‘kağnı araba ve çocuklar’ diye paylaştı. Ve birçoğumuzu çocukluğuna götürdü.
 

Bu arabalar; eğer babanız ya da dedeniz sizin için yaptırmadıysa kendi elinizle imal edilirdi. Sağlam ve düzgün kesilmiş kütüklerden yapılmış dört tekerlek, onları tutacak mümkünse düz çalı dallarından yapılmış bir dingil, düz bir tahta ve dirkeksiyondan oluşurdu. El becerisi istediğinden her çocuk binemezdi.
 
Uzun bir yokuşu nefes nefese çıktıktan sonra en fazla iki kişi ile yokuş aşağı sallanılır ve uzun tırmanış hızlı ve mutlu bir sonla biterdi.
 


İşte Uzunpınarlı çocuklar da çamura ve tahta arabalarıyla ve gerçek mutluluklarıyla Bekir Donat’ın objektifine böyle yansıdı.
 
Altyapı çalışmalarının devam ettiği Uzunpınar’da çamur çocukların eğlencesini bölemese de, çalışmalar bittiğinde çamursuz ve tozsuz yollarda bu keyfi yaşamaya devam edecekler.
 
banner209
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku