Yaşam:
banner175
Tarihe yolculuğa başlayan ilk kafileyi Başkan Zolan uğurladı
Denizli Büyükşehir Belediyesinin kent genelindeki 50-75 yaş arasındaki vatandaşlar için başlattığı Bursa ve Çanakkale gezisi için ilk kafile Denizli Büyükşehir Belediyesi önünden hareket etti. 10 otobüsten oluşan kafileyi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan uğurladı. Katılımın oldukça yoğun olduğu gezide vatandaşlar kahramanlık destanlarının yazıldığı Çanakkale ile Osmanlı İmparatorluğu’nun izlerini taşıyan, tarihi ve kültürel değerleri ile büyük önemi bulunan Bursa'yı ziyaret edecek. Ücretsiz olarak düzenlenen gezi,  2 gün sürecek.
 


İlk kafileyi Başkan Zolan uğurladı
 
Tarihi yolculuğa başlayan ilk kafileyi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan uğurladı. Yolculuk öncesinde geziye katılanlara hitap eden Başkan Zolan, “Yolculuğunuz bu ülkenin bedelinin ödendiği Çanakkale’ye başlıyor. Şehitlerimizi ziyaret etmeye gidiyorsunuz. Bol bol dua edin. Onun öncesinde de Osmanlı Devleti'nin izlerini taşıyan, tarihi ve kültürel değerleri ile büyük önemi bulunan Bursa’ya uğrayacaksınız. Bursa ve Çanakkale Türk tarihi açısından önemli iki şehir. Allah yolunuzu açık etsin. Ziyaretleriniz şimdiden kabul olsun” dedi.
 


Bursa’da başlayacak Çanakkale’de bitecek
 
Gezinin ilk durağı Bursa olacak. Bursa Ulu Cami’de kılınacak sabah namazının ardından, Emir Sultan Külliyesi, Çelebi Mehmet ve Yeşil Türbe, Saat Kulesi, Kozahan Çarşısı, Orhan Gazi ve Osman Gazi’nin Tophane’deki türbeleri ziyaret edildikten sonra Çanakkale’ye hareket edilecek. Çanakkale ve Erdek’de konaklandıktan sonra gezinin ikinci gününde, Lapseki’den feribotla Gelibolu yarım adasına geçilecek. Gün boyu rehber eşliğinde Kilit Bahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Seyid Onbaşı, Sahra Hastaneleri Şehitlikleri, Anıt, Yahya Çavuş, Conk Bayırı, Kanlı Sırt Tepesi, Simülasyon Gösterimi, 57. Alay ve diğer şehitlikler ziyaret edilecek. Eceabat’tan Çanakkale’ye dönüşün ardından Truva Atı ziyaret edilerek Denizli’ye geri dönüş yapılacak.  


 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku