Yaşam:
banner175
Tarlaya laboratuvar kuran Acıpayamlı
3 yıl önce tarıma atılma isteğiyle anavatanı Fransa olan lavanta bitkisi ile tanışan Acıpayamlı bir çocuk babası İbrahim Altıntaş, bu bitki türüne olan ilgisini üst seviyelere taşıyarak kendine küçük bir üretim kompleksi kurdu.
 
Deha 20 Gazetesi’nden Ayhan Akar’ın özel haberine göre; Akrabaları ile hisseli olan, çam ormanlarıyla çevrili 5 dönümlük tarlada kendine farklı bir hayat kuran Altıntaş, şehir hayatından ve teknolojiden uzaklaşarak lavanta üretimine başladı. Tarlada kurduğu küçük laboratuvarında da bu bitkinin suyunu ve yağını üretti.
 
Asıl mesleği elektrik ve güneş panelleri imalatı olan İbrahim Altıntaş, 5 yıl önce tarım sektörüne atılmak istedi ve araştırmalara başladı.
 
3 yıl önce Burdur’daki bir dostunun tavsiyesi ile lavanta bitkisiyle tanışan Altıntaş üretim yapmak için akrabalarıyla hisseli olan ve atıl vaziyetteki çam ormanlarıyla çevrili tarlayı seçti.
 
Özellikle kozmetik ve temizlik sektöründe kullanılan Lavanta yağının litre fiyatının 1500 lirayı bulduğu öğrenildi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku