Yaşam:
banner175
Teknoloji bağımlığına karşı Nomofobi günü
Pamukkale Kaymakamlığı, bilgisayarda Mavi Balina oyunu oynayan çocukların intihar etmesi üzerine ilçede cep telefonu ve bilgisayar oyunu bağımlısı çocuklara yönelik 'Teknolojinin Bilinçli ve Güvenli Kullanımı Projesi' kapsamında 'Pamukkale Nomofobi Günü' düzenledi. Nomofobi Günü kapsamında Valilik binasından 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü yapıldı. Kortej yürüyüşünde öğrenciler, cep telefonu ve bilgisayar bağımlılığına dikkat çekmek için üzerlerine telefon ve bilgisayar maketleri giydi. Bağımlılığı anlatmak için de kendilerini birbirlerine zincirle bağladı. Çocuklar teknoloji bağımlılığının zararlarını anlatmaya çalıştı. Bazı öğrencilerde müzik aletleri ve spor malzemeleriyle yürüyerek teknoloji yerine spor yada müziği seçmeleri mesajını verdi. Yürüyüş sırasında teknolojik cihaz kullanılmaması tavsiye edildi. Ancak etkinliği izleyen vatandaşların çoğu, cep telefonuyla görüntü ve fotoğraf çekip sosyal medya hesaplarında paylaştı. 
 
Projeyi düzenleyen Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, cep telefonu ve bilgisayar bağımlılığına karşı mücadele başlattıklarını belirterek, "Mobil cihazlardan uzak kalma korkusu anlamındaki nomofobiye dikkat çekmek için bugünü Pamukkale Nomofobi Günü olarak belirledik. Yavrularımızı intihara kadar sürükleyen bilgisayar oyunlarına karşı bunun sorumluluğunu hissettik ve bu noktadan hareketle kaymakamlığımızda bir proje oluşturduk. Binlerce öğrencimizin düştüğü bu bağımlılığa karşı onları spora, müziğe, akıl oyunlarına yönlendireceğiz. Bu hususta tüm çalışma arkadaşlarımla büyük mesafe kat ettik. Okullarımızda çok önemli çalışmalar yapıldı. Proje koordinatörümüzün bana ilettiği, okullarımızda hakikaten biraz daha fazla ilgiye muhtaç yavrularımız vardı. Bu noktada yüzde 11,9'luk olumlu bir gelişme oldu" dedi. 
 
'BİLGİSAYARI KAPATTIM, SPORA BAŞLADIM'
Ressam İbrahim Çallı Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Emin Türkdönmez daha önce bilgisayar bağımlısı olduğunu belirterek, "Bilgisayarın başına oturunca yaklaşık 8 saat oyun oynuyordum. Ailemden ve derslerimden uzak kaldım. Başarısız bir öğrenci olmaya başladım. Ailemin de desteğiyle bilgisayarı kapattım ve kaldırdım. Şimdi sporla uğraşıyorum. Arkadaşlara da tavsiyem bilgisayar oyunlarının hiçbir faydası yok, spor ve müzikle zamanlarını geçirsinler" diye konuştu. 
DHA / Ramazan ÇETİN

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku