Yaşam:
banner175
Tekstil fabrikasını kapatan kadın, tekne kaptanı oldu
Elif Asmadilli’nin hikayesi 2004 yılında Muğla’nın Gürlek Mahallesinde gördüğü ev ilanıyla değişti. Oğluyla birlikte buraya yerleşen ve kendisi için 12 metrelik 'Paşakızı' adını verdiği tekne alan Asmadili, ilk başlarda kendisi için açılıp balık tutuyordu.
 
TUTKUSU BALIK
Deha 20 Gazetesi’nden Şengül Boz’a konuşan Asmadili, “Çocukluğum dere ve göllerden balık avlamakla geçti. Balık tutkumu burada da sürdürürken, kaptanlık sertifikası aldım, teknemi de ticariye dönüştürüp turlar düzenlemeye başladım. Tekstildeki stresli günlerimi geride bıraktım” dedi.
 
BOY BOY BALIK ‘UĞURSUZLUK İNANCINI’ YENDİ
İlk başlarda kadın kaptanı görenlerin tekneye tedirgin bindiğini belirten Asmadili, “Kadının denizde uğursuzluk getirdiğine dair bir inanış var. Bunun neden olduğu bir önyargı vardı. Ancak boy boy balıklarla dönünce mutlu oldular. Şimdi Güvercinlik bölgesinin aranan tekne kaptanıyım” diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku