Yaşam:
banner175
Tüm bu renkler; kanseri fark edin diye
32 YAŞINDA KANSER OLDUĞUNU ÖĞRENDİ
 

Pamukkale Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca, test yaptırmak için annesini KETEM’e götürdü. Annesinin testleri yapılırken, kendisi de yaptırmak istedi. 40 yaşın altında riskin az olduğu söylenmesine karşın o yine de test yaptırdı ve kanser olduğunu öğrendi.
 
TEDAVİ OLURKEN UMUT DAĞITTI
 

Tedavi süresince ameliyatlar geçirdi, 6 ay kemoterapi gördü. Bu sırada kendisi gibi onkolojik tedavi gören hastalara umut oldu ve Bur Yumak Umut projesini başlattı. Erken teşhisin önemini anlatmak için motifler örmeye başlayan proje katılımcısı hastalara destek çığ gibi büyüdü ve tüm Türkiye’den 6 bin motif birikti.
 
ÜNİVERSİTE BAHÇESİNDE SERGİLENİYOR

Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca ve öğrencileri Türkiye’nin her yerinden gelen motifleri işledi ve üniversitenin bahçesinde muazzam bir sergi açtı. Kanser hastalarının örüğü motiflerle, banklar, otomobiller ve hatta ağaçlar giydirildi.
 
ALKIŞLAR AYŞEGÜL HOCA’YA
 
Yard. Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca, 32 yaşında kanser olduğunu öğrendiğini ama yılmadığını, belirterek, “Üzerinde kanser farkındalığı simgeleri bulunan motiflerimizi bir sergide topladık. Bu sayede bir kişiyi bile erken tanı ile kurtarabilirsek bu bizim için mutluluktur” dedi.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku