Yaşam:
banner175
Ünlü sanatçı sayesinde Nuriye için gereken biyonik el parası toplandı
Denizli’de yaşayan ve doğuştan sol eli olmayan 11 yaşındaki Nuriye Gürel, gittiği müzik kursunda öğretmeninin kendisi için özel olarak yaptığı aparatla gitar çalmaya başladı. Yakında konser vermeye hazırlanan Nuriye, en büyük hayalinin çok sevdiği şarkıcı Haluk Levent ile birlikte gitar çalmak olduğunu söylemişti. Ünlü şarkıcı Haluk Levent, Nuriye’nin sesini duymuş ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, “Konser de veririz, biyonik el de taktırırız. Haber edin kızımıza en yakın zamanda orada olacağım.” demişti. Sosyal medyadan Nuriye için kampanya başlatan Haluk Levent, biyonik el için gerekli paranın toplandığını duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Levent, “Para Toplandı. Nuriye artık gitar çalabilecek. Hepinize sonsuz teşekkürler. Yine bir çocuğumuzun hayatına dokundunuz onun hayatını değiştiriyorsunuz. Size minnettarım.” dedi.
 


NURİYE’NİN HİKAYESİ
Merkezefendi ilçesine bağlı Adalet Mahallesi’nde yaşayan ve fabrikada iş makinesi operatörlüğü yapan Erdem Gürel (35) ile Müşerref Gürel (35) çiftinin 2 çocuğundan Nuriye Gürel, doğuştan sol eli olmadan dünyaya geldi. Gürel çifti, kızlarına hiçbir engeli yokmuş gibi davranıp, mümkün olduğunca kendisini desteklemeye çalıştı.
 
Sıdıka Çalışkan Ortaokulu 3’üncü sınıf öğrencisi olan ve boş zamanlarında yüzme kursuna giden Nuriye Gürel, isteği üzerine ailesi tarafından 10 gün önce mahallede bulunan özel müzik okulundaki gitar kursuna kaydını yaptırdı. Sol eli olmayan Gürel’in azmini gören müzik öğretmeni Anıl Zengin, ona yardımcı olabilmek için çözüm yolu aramaya başladı. Zengin, satın aldığı medikal bilekliğe, ucunda mızrap bulunan çanta parçası ekleyerek, aparat yaptı. Yaptığı bu aparatı Gürel’e takan Zengin, küçük kızın rahatlıkla gitar çalabilmesini sağladı. Haftanın 3 günü gittiği kursta öğretmeni Zengin ile birlikte gitar çalan Gürel, büyük mutluluk yaşadı. KAYNAK: DENİZLİPOST.COM
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku