Yaşam:
banner175
Yazar kasa fişiyle kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yarattı
Karaman Mahallesi 1473 Sokak'ta bakkal dükkanı işleten Elvan Ünal, Emine Bulut cinayetinin ardından farkındalık yaratmak için çalışma başlattı. Dükkanındaki yazar kasa sisteminde değişiklik yapan Ünal, müşterilere alışverişten sonra verilen fişe, 'Kadına şiddete hayır' yazılı not ekledi. Kadına yönelik şiddetle mücadeleye destek veren Ünal, "Emine Bulut cinayeti beni çok etkiledi. Ondan sonraki gün de Denizli'de bir kadın kocası tarafından yaralandı. Biz esnafız. Dışarıya çıkıp protesto yapma şansımız yok. Biz de fişlerimizin üzerine bu konuda dikkat çeken bir yazı yazmak istedik. Yazar kasamıza işlem yaparak, fişlerin üzerinde 'Kadına şiddete hayır' yazdırdık. Bu yaptığımız çalışmanın ardından çok olumlu tepkiler aldım. Görenler tebrik ediyor" dedi.
 
Dükkandan alışveriş yapan Baki Köroğlu ise uygulamayı beğendiğini, kadına şiddetin önüne geçilmesi için bu tür çalışmaların yapılması gerektiğini kaydetti.
DHA / Deniz TOKAT
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku