Yaşam:
banner175
Yazın yemek için, bugünden kar depolanıyor
Yazın sıcağından bunalanlara karlı şurubun serinleticiliğini bu soğukta anlatmak zor ama yaz geldiğinde bu haberi okuyanlar karlı şurubu tüketirken bir kez daha düşünecek.
 
1- KARLAR ‘KUYULANIYOR’
 
Çünkü karın, yazın sıcak günlerine dayanması için bugünden kuyulama denilen depolama işleminin yapılması gerekiyor. Bu işlem de görüldüğü gibi hayli zahmetli.
 
2- YÜZYILLARDIR SÜREN İMECE
 
Bu fotoğraflar Çameli’nin Arıkaya Mahallesinde imece usulü yapılan kar kuyulama işleminde birkaç gün önce çekildi.
 
3- KIL ÇADIR VE ÇAM İĞNESİ: DOĞAL DONDURUCU
 
Keçi kılından dokunmuş örtülerin kullanıldığı kuyulama işleminde tonlarca kar açılan kuyulara gömülüyor ve üzeri yine doğal bir ürün olan çamın iğneli yapraklarıyla kaplanıyor.
 
4- KARIN NASIL GELDİĞİNİ UNUTMAYIN
 
Yaz gelince de yine aynı zahmetle bu kuyuların başına geliniyor ve ihtiyaç kadar kar çıkarılıp üzeri tekrar örtülüyor. Ve Temmuzun Ağustosun sıcağında bu şekilde, vişneli, kara dutlu, pekmezli güzel karlı şuruplara dönüşüyor.
(Fotoğraflar: Muhammed Kuş ÇAMELİ GAZETESİ)
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku