Yaşam:
banner175
Yörük kültürünün tanıtımına üniversitelilerden tam destek
Pamukkale Üniversitesi Tarih Topluluğu Başkanı Ömer Faruk Köse, “Yörüklük kültürünün yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılması için çalışmalar yapacağız. Çalışmalarımıza başlamadan önce yörük derneğini ziyaret ederek karşılıklı fikir alış verişinde bulunmak istedik. Denizli’de bu tür derneklerin olması çok önemli. Bu dernekler sayesinde üniversitemizin öğrenci toplulukları birçok etkinlik, seminer ve konferanslar düzenliyor. Bizde yörükler derneğiyle birlikte etkinlikler yapmak istiyoruz. Şuan topluluğumuzun 100’e yakın üyesi var. İlk etapta üniversitemizin içine Türk Obası kuracağız. Derneğimizin önderliğinde kentimizin kültürel yerlerini Türk köylerini ziyaret edeceğiz.
 
Derneğin yapacağı etkinliklere de üniversiteli gençler olarak katkı sağlayacağız, destek olacağız” dedi. Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan’da geçmişle gelecek arasında köprü olan bu tür öğrenci topluluklarıyla ortak çalışma yapmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi. Öğrencilere derneğin kapısının sonuna kadar açık olduğunu belirten Başkan Ceylan, “Üniversite öğrencilerimizin kurduğu tarih topluluğunun derneğimizi ziyaretinden mutluluk duyduk. Gençlerimizin tarihimizi kültürümüzü öğrenmesi, yaşatması, gelecek kuşaklara aktarması çok önemli. Dernek olarak bizde zaten bu yolda çalışmalar etkinlikler düzenliyoruz. Yörük kültürünü yaşatmak, gençlere anlatmak istiyoruz. Öğrenci topluluğumuzla önümüzdeki günlerde ortak etkinliklere imza atacağız. Bu ziyaret tanışma ziyaretiydi. Artık ortak projeler, ortak etkinlikler için bir araya geleceğiz” dedi.
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku