Yaşam:
banner175
Zimbabve'nin futbol kahramanı bir Denizlili
Nüfus cüzdanında Çal Boğaziçi yazan 1966 doğumlu Erol Akbay’ın hikayesine Denizlipost.com’dan Gamze Yürektürk ulaştı. Hikayenin tamamını okumak isterseniz haberin altındaki linki tıklayın.

 

AİLESİ HOLLANDA’YA GÖÇTÜ
Avrupa’ya göç dalgasına kapılan Erol’un ailesi, o 7 yaşındayken 1973’te Hollan’ya göç etti. Burada yeni bir hayata başlayan Erol Akbay 19 yaşında profesyonel oldu ve Hengelo kulübünde 1985 yılında top koşturarak başladı.
 


12 YIL TOP KOŞTURDU
Yeşil sahalarda 12 yıl top koşturan Akbay bu defa antrenör olarak futbol yaşamına devam etti. 31 yaşındayken Almelo’nun genç takımını çalıştırarak teknik direktörlüğe adım atan Akbay, 2011 yılında futbola başladığı Hengelo takımına geçerek baş antrenörlüğünü yapmaya başladı.
 
 

ZİMBABVE’DEN TEKLİF VAR
2014 yılına kadar takımı çalıştıran Akbay, 2016 yılında Doğu Afrika ülkesi Zimbabwe’nin Highlanders takımı ve Tanzanya takımlarından antrenörlük teklifi aldı. Zimbabve’nin Highlanders FC takımından gelen teknik direktörlük teklifini kabul eden Akbay, Hollanda’nın Amsterdam kentindeki evinden 2016 yılının Şubat ayında Zimbabwe’ye taşındı.
 
 

ŞAMPİYON YAPTI
Highlanders takımı, Akbay koçluğunda Barboursfields Stadyumu’nda Harbour City takımıyla oynadığı maçı 4-2 kazanarak ilk kupasını kazandı. 2 yıldır Zimbabve’deki Highlanders takımını çalıştıran Denizlili Erol Akbay, sezon sonunda sözleşmesi sona erdikten sonra takımdan ayrılacağını söyledi.
 


MİLLİ TAKIMDAN ÇAĞIRIYORLAR
Türkçe, İngilizce, Almanca ve Hollandaca bilen Akbay, Zimbabwe Milli Takımı’ndan gelen Milli Takım teknik direktörlüğü için görüşmeler yapıyor.

Haberin tamamı için linki tıklayın: http://www.denizlipost.com/zimbabwenin-gozbebegi-bir-denizlili.html
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku