banner175
Çalçakırlar Mağarası koruma altına alındı
Birinci derecede Doğal SİT alanında bulunan Çalçakırlar Mağarası, birbirine bağlı iki galeriden oluşuyor.  Mağarada sarkıt ve dikitlerde su damlaları bulunuyor. Mağara hala aktif olarak oluşumuna devam ediyor. Mağaranın girişi tamamen traverten kitlesi ile kapalı bulunuyor. Girmek isteyenler sürünerek girebiliyor. 

TİN: KORUMAKTA KARARLIYIZ
Doğal bir güzellik olan Çalçakırlar Mağarası, yapılan incelemenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile ‘Mağara koruma alanı’ olarak ilan edildi. Kararı twitter hesabından paylaşan Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “Denizli'mizdeki zenginliklerimizi keşfetmeye, değerlerimizi korumaya kararlıyız. Çal ilçemizdeki Çalçakırlar Mağarasının “Tabiat Varlığı - B Grubu Mağara” olduğu ve “Mağara Koruma Alanı” olarak belirlendiğine ilişkin karar bugün Resmî Gazete’de yayımlandı. Hayırlı olsun” dedi.

AKCAN: ÇAL’IN TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ise daha önce mağara ile ilgili açıklamalarında turizm açısından önemine değinmiş ve şöyle demişti:
“Çal’ı turizme kazandırmak için çabalıyoruz. Apollon Lerminos Tapınağı, Kırık Minare, Hançalar Köprüsü, Dayılar Köprüsü, türbeler, Kocaköy Camisi, Ağlayan Kaya, Çal Kanyonu burada. Karavan ve çadır turizmi zaten başladı. Koyun Sudan Geçirme Yarışması artık dünyanın gündeminde. Hedefimiz 5 yıl sonra Çal’da kültür ve doğa turizmini aktif bir şekilde başlatmak. Turizm için elimizde çok sayıda materyal var. Çalçakırlar Mağarası da bunlardan biri. Turizm sektörünün olmazsa olmazı olan şarapta bölgemizde kaliteli bir şekilde üretilmektedir. Şu anda tohum ekmeye devam ediyoruz.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Akcan’dan Zolan’a teşekkür
DENİZLİ’nin Çal ilçesinin Sazak ile Sakızcılar arasındaki 12 kilometrelik yolun genişletme çalışması...

Haberi Oku