banner175
Çalçakırlar Mağarası Kültür ve Tabiat Varlıkları Listesi'ne giriyor
Birinci derecede Doğal SİT alanında bulunan Çal Çakırlar Mağarası, birbirine bağlı iki galeriden oluşuyor.  Mağarada sarkıt ve dikitlerde su damlaları bulunuyor. Mağara hala aktif olarak oluşumuna devam ediyor. Mağaranın girişi tamamen traverten kitlesi ile kapalı bulunuyor. Girmek isteyenler sürünerek girebiliyor. Çal, mağaranın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kültür ve Tabiat Varlıkları Listesi’ne alınması için bir süre önce bakanlık ile temasa geçti.
 


Bakanlıktan Çal’a gelen üç kişilik heyet, çalışmalarını tamamladı ve Ankara’ya döndü. Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Çal’ı turizme kazandırmak için çabalıyoruz. Apollon Lerminos Tapınağı, Kırık Minare, Hançalar Köprüsü, Dayılar Köprüsü, türbeler, Kocaköy Camisi, Ağlayan Kaya, Çal Kanyonu burada. Karavan ve çadır turizmi zaten başladı. Koyun Sudan Geçirme Yarışması artık dünyanın gündeminde. Hedefimiz 5 yıl sonra Çal’da kültür ve doğa turizmini aktif bir şekilde başlatmak. Turizm için elimizde çok sayıda materyal var. Çal Çakırlar Mağarası’da bunlardan biri. Turizm sektörünün olmazsa olmazı olan şarapta bölgemizde kaliteli bir şekilde üretilmektedir. Şu anda tohum ekmeye devam ediyoruz” diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Akcan’dan Zolan’a teşekkür
DENİZLİ’nin Çal ilçesinin Sazak ile Sakızcılar arasındaki 12 kilometrelik yolun genişletme çalışması...

Haberi Oku