DTO ile Ekonomi:
banner175
DTO Başkanı Erdoğan: Kolları sıvayalım; aşımızı olalım
Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, görev sürelerinin, korona virüs salgını nedeniyle iş dünyasının en zor zamanlarından birine denk geldiğini ancak her türlü zorluğa rağmen yılmadıklarını ve var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Bu sayede, girişimciliğiyle bilinen Denizli iş dünyasının adını, pandemi döneminde de tarihe yazdırmanın gururunu yaşadıklarına dikkat çekti.
BAŞKAN ERDOĞAN: “SAĞLIĞIMIZI KORUMAK İÇİN, İŞ YERLERİMİZİN TEKRAR KAPANMAMASI İÇİN AŞIMIZI YAPTIRALIM”
Ülkenin 9'uncu ekonomisi olan Denizli'nin, pandemideki kısıtlamalara ve bazı imkansızlıklara rağmen sanayi, ticaret, üretim ve ihracatta rekorlara imza attığını ve ülkenin 'A Takımı'nda kalmayı başardığını belirten Başkan Erdoğan, "İhracatçı sanayi şehri olmamızın avantajını iyi kullandık… Bu durum, pandeminin olumsuz etkilerini bir nebze de olsa azalttı. İhracatta bu yıl, en iyi yılın ilk yarısı verisini yakaladık; 2 milyar doları aştık. Aynı ivmeyle yılı tamamlayacak olursak, bu yıl sonunda ilk kez yıllık bazda 4 milyar doları görebiliriz hatta aşabiliriz de! Çok zor günler yaşadık. Dünyanın da ilk kez karşılaştığı bir bilinmeyenle karşı karşıya kaldık ve var olma savaşı verdik. Denizli Ticaret Odası olarak hızlı hareket ettik. Pandeminin ilk günlerinden itibaren bize aktarılan ya da gözlemlediğimiz, fark ettiğimiz her türlü sorun ve talebi, başta TOBB olmak üzere ilgili bakanlıklara ve milletvekillerimize aktardık; iş dünyamızın sıkıntılarına çözüm aradık. Gerekli tedbirleri alarak, üyelerimiz ile bağımızı da koparmadık. Ziyaretlerimizi kesintisiz sürdürdük. Üyemiz olsun olmasın hemşehrilerimizi iş yerlerinde ziyaret ederek esnafımızı, tacirimizi ve sanatkârımızı salgınla mücadele kuralları hakkında bilgilendirdik. Dezenfektan, maske ve dikkat edilmesi gereken kuralların yer aldığı uyarı afişlerimizin bulunduğu pandemi paketimizi hediye ettik. Bu dönemde etkinliklerimize de ara vermedik. Çünkü, hayat devam ediyor ve bir şekilde günlük akışı sürdürmeliydik. Planlamamızdaki işlerden önemli olanlarını yerine getirdik. Kişisel ve mesleki gelişime yönelik eğitimlerimiz devam etti mesela! Projelerimizi sürdürdük. Öte yandan, sanayi ve ticaretin çarkları durmamalıydı; çok şükür öyle de oldu... İşletmelerimizin pandemide kapalı kalmamaları ve üretimin, hizmetin aksamaması için, hafta sonu ve tatiller de dahil valiliğimizden gerekli çalışma izinlerini aldığımız bir sistem kurduk. Taleplerini anında karşıladık. Denizli Ticaret Odası olarak biz de kapanmadık; çalıştık. Hatta hem mesaimizi uzattık hem de telefonumuzu saat gece 22.00'a kadar açık tuttuk. Yetkili isimlerimiz, idarecilerimiz ile bu telefonlara bizzat baktık; vatandaşımızın sorularını yanıtsız bırakmadık ve sorunlarında acil çözüm odaklı çalıştık, kısa zamanda da sonuçlandırdık. Tüm bu çabalarımız sayesinde, bu süreçte işinin başında
kalan her türlü zor koşulda verdiği eşsiz mücadele ve girişimciliği ile her zaman tüm Türkiye'ye örnek gösterilen hemşehrilerimiz, bu kez de ekonominin kahramanları olarak tarihin yapraklarında altın yaldızlı harflerle yerini aldı. Şimdi halkımıza önemli bir çağrım var... Bundan sonra da yeniden kısıtlamalara maruz kalmamak, iş yerlerimizi kapatmamak, işimizden gücümüzden ve kazancımızdan olmamak için, zorda darda kalmamak, hastalanmamak için kolları sıvayalım; aşımızı olalım! Pandeminin en zor döneminde bile üretim ve hizmeti aksatmamak için işlerinin başında kalan ekonomimizin kahramanlarına destek olalım!" dedi.

 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Başkan Erdoğan, üyelerine gidiyor ve dinliyor
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, üyelerini iş yerlerinde ziyaret ederek dinliyor; sektörlerini...

Haberi Oku