Eğitim:
banner175
Eğitimde gündem; mesleki eğitimin geliştirilmesi
Pamukkale 80.Yıl Öğretmenevinde gerçekleştirilen Mesleki Eğitim Sektör Buluşmasına Vali Hasan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, oda başkanları, sektör temsilcileri ve mesleki eğitim veren okul-kurum müdürleri katıldı.
 
Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz Denizli’de mesleki eğitim veren resmi ve özel okul-kurumlar ve alanları, mesleki eğitime iş dünyasının destekleri ile yeni oluşturulabilecek mesleki eğitim okulları ve ihtiyaç duyulan yeni alanların açılması hakkında sunum yaptı, “İlimizdeki 198 bin 501 öğrencinin 18 bin 785’i meslek liselerinde eğitim görüyor.  Veli – okul ziyaretleri, kariyer günleri, afiş ve broşür çalışmaları, sektörlerle yapılan görüşmeler, mesleki eğitim şenlikleri gibi mesleki eğitim tanıtım faaliyetlerine çok önem veriyoruz.  2023 Eğitim Vizyonundan hareketle mesleki eğitimde en çok üzerine yoğunlaştığımız hedef; işverenlerimizin destekleriyle çocuklarımızın iyi eğitim almasıdır” dedi.
 
Vali Hasan Karahan ise, “Milli Eğitimin yeni vizyonu ile mesleki eğitim daha ciddi ve daha tutarlı bir şekilde önem kazandı. 2023 Eğitim Vizyonuyla beraber örnek çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. İşverenlerimizin katkıları bizler için çok değerli. Denizli üretici, ihracatçı ve sanayici bir şehir olarak mesleki eğitimin önemini fark etmiş durumdadır. Üretim olmadan kalkınma ve gelişme olmaz. Üretim ve verimliliği artırarak yeni ve yüksek teknolojileri kullanmanın hâkim olduğu bir anlayışa Denizli’nin sahip olması bizler için gerçekten sevindirici ve gurur duyulacak bir başarı noktasıdır. Denizli’yi iyi niyet, gayret ve iş birlikleriyle daha ileri seviyelere taşıyacağımıza inancımız tamdır. İstanbul Üniversitesi tarafından 2009-2019 yılları arasını kapsayan ve illeri rekabetçilikleri açısından değerlendiren çalışma,  eğitimde Denizli’yi birinci sırada gösteriyor. Bu durum Denizli’deki başarıların temelinde eğitimde elde edilen başarıların yer aldığının kanıtı niteliğindedir” diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku