Ekonomi:
banner175
Denizli Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Hakan Urhan dövizdeki istikrarsızlığın reçetesini değerlendirdi
Denizli Genç İş İnsanları Derneği (DEGİAD) Başkanı Hakan Urhan, yazılı bir açıklama yaparak döviz kurlarında artış ve ekonomiye etkilerini değerlendirdi.

Bir ekonominin sağlıklı işleyişi ve refah üretebilmesi için “kur istikrarı”nın temel unsur olduğunu belirten Urhan, “Döviz kuru ekonomideki mal ve hizmet alışverişlerini mümkün kılan fiyat oluşumunun temel öğesidir. Kurlardaki istikrarsızlık ticaret esnasındaki fiyat oluşumuna imkân vermediği için üretim, iç piyasadaki alışveriş ve dış ticaret durma noktasına gelmiştir. Mali kesimdeki işlemler beklemeye geçmiştir. Reel sektör ve mali sektördeki bu aksamalar, istihdam ve yatırımları olumsuz etkileyeceği gibi, gelir dağılımında da ciddi bozulmalar yaratacaktır. 23 Kasım’da şahit olduğumuz kur istikrarsızlığının sonuçları ekonominin işleyişini durduracak nitelikte olmuştur” dedi.
 
İş insanları olarak bu tabloda önlerini göremediklerini ifade eden Hakan Urhan, “Ekonomi biliminin gerekliliklerine uygun piyasa yönetimi anlayışının benimsenmesi gerektiğine inanıyoruz. Ülkemizin, piyasa dinamikleri dışında, geçmişte denenen ve başarısız sonuçlar alınan yöntemler ile kaybedecek zamanının olmadığını düşünüyoruz” dedi.

Hakan Urhan açıklamasının devamında şu görüşlere yer verdi:

“2001 krizi sonrası uygulanan politikaların çok başarılı olduğunu ve bunun sonucunda 2002-2013 yılları arasında ülkemiz, GSYH’sının 12.500 dolara kadar çıkarak, Orta Gelir Tuzağı’nı aşma noktasına gelmiş olduğumuzu anımsarsak, yapılması gerekenler çok açıktır. Merkez Bankası başta olmak üzere kurumlarımızın bağımsızlığını yeniden tesis edecek hukuki düzenlemelerin yapılmasını, adil, şeffaf, hesap verebilir ve liyakat esaslı bir anlayış ile direnci artırılmış, öngörülebilir bir ekonomi politikasının hiç vakit kaybetmeden hayata geçirilmesi talep ediyoruz.

Ülkemizin üretim ekonomisi temelli krizden çıkış yolculuğunda demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletini güçlendirmesi, güçler ayrılığını, denge ve denetleme mekanizmalarını yerli yerine oturtması, yargının tam bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğünü tesis etmesi, yani demokratik reformlar ile güven ve istikrarın yeniden sağlanacağını düşünüyoruz. Ülkemizin ekonomik ve demokratik reformlar ile yazacağı yeni hikâyede çözümün bir parçası olmaya hazırız.
 
Memleketine ve topluma güvenen iş insanları olarak sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku