Gündem:
banner175
Büyükşehir, tarihi değiştiren Kazıkbeli Savaşı'nı unutmadı
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Acıpayam Dernekler Birliği, Türk Ocakları Denizli Şubesi ve Denizli Yörükleri Derneği işbirliğinde 871 yıl önce Türklerin zaferi ile sonuçlanan ve Anadolu'nun Türk yurdu olmasında büyük önemi bulunan Kazıkbeli Savaşı için anma etkinlikleri düzenledi. 7-8 Ocak 1148 yılında Alman ve Fransız ordularından oluşan II. haçlı seferine karşı yaşanan zaferin anma etkinlikleri savaşın yaşandığı Cankurtaran'da düzenlendi. Cankurtaran Honaz Milli Parkı yakınlarındaki Anıttepe'de düzenlenen programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, davetliler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Şehitler için saygı yürüyüşü düzenlendi
 
Şehitler için saygı yürüyüşünün yapıldığı program, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Türk bayrağının göndere çekilip Fetih Suresinin okunduğu etkinlikte Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlattığı Barış Pınarı Harekâtı’na katılan kahraman Mehmetçikler için dualar edildi. Eski Türk savaşçı kıyafetleri ile kullandıkları silahların yer aldığı programda Oğuz boylarını temsilen çadır da kuruldu. Acıpayam Dernekler Birliği Başkanı ve Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Tok, 871 yıl önce yaşanan Kazıkbeli Savaşı'nı anlatarak, 3 yıldır bu özel etkinliğe emek veren herkese teşekkür etti. Kazıkbeli Savaşı'nın 7-8 Ocak 1148'de yaşandığını anlatan Prof. Dr. Tok, "Tarihe Dokunmak" adı altında farkındalık oluşturmak ve özellikle yöre halkını bilinçlendirmek amacıyla böyle bir program düzenlediklerini, savaşın yıldönümünde de etkinlik düzenleyeceklerini belirterek, “Çoğumuzun bu savaş ve olaylardan haberi yok. Bunları hepimiz öğrenmeli, çocuklarımıza aktarmalıyız” diye konuştu.
 
Birlik ve beraberlik mesajları
 
MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk ise, bu özel ve kutlu zaferin anılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Denizlimiz geçmişinden aldığı güç ve zenginliği ile bugün de vatanına, bayrağına ve mukaddes değerlerine sahip çıkmaya devam edecektir” dedi. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki de, 871 yıl önce yaşanan zaferin Türk tarihi açısından çok kıymetli olduğunu dile getirdi. Türklerin vatanını 1000 yıldır canı pahasına savunduğunu ifade eden Örki, "Bugün de sınırlarımızın hemen ötesinde kahramanlarımız ülkemizi korumak, güvenliğini tesis etmek için şu anda da göğüs göğüse çarpışıyorlar. Rabbim hepsinin yar ve yardımcısı olsun” diye konuştu.
 
Başkan Zolan: "Ecdadımızla ne kadar gurur duysak az "
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türk toprağı olduğu günden bu yana Denizli’ye düşman postalı değmediğini söyledi. Denizli'nin çok özel bir şehir olduğunu kaydeden Başkan Zolan, "Prof. Dr. Turgut Tok hocamızla birlikte ecdadımızın bizlere bırakmış olduğu şehri, göstermiş oldukları kahramanlıkları, yapmış oldukları destanları öğreniyoruz. Denizli bize yurt yapıldıktan sonra düşman işgaline uğramamıştır. Denizli’nin kurtuluş günü yoktur. Kurtuluş günü olmaması eksiklik gibi geliyor ama bu Denizli’nin güzelliğidir" dedi. Başkan Osman Zolan, Kazıkbeli Zaferi’nin öneminden bahsederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ecdadımız 871 yıl önce Kazıkbeli’nde Fransız ve Almanlar’dan oluşan onbinlerce kişilik orduyu darmadağın etmiş. Ecdadımızla ne kadar gurur duysak az. Bizler de bayrağımıza, vatanımıza sahip çıkacağız. Ecdadımıza layık olabilmek için gece gündüz hep beraber çalışacağız."
 
" Ordumuz muzaffer olacak "
 
Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’nin kuzeyinde terör örgütlerine yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı’nda yer alan kahraman Mehmetçiklere dua isteyen Başkan Osman Zolan, " Mehmetçiğimiz terör örgütünün yuvasını başlarına yıkmak için inlerine giriyor. Çok şükür bugün başarılı bir şekilde mücadelemiz devam ediyor. Dünyanın dört bir tarafından teröristleri koruyucu sesler geliyor. Ordumuz muzaffer olacak. Biz birbirimize sahip çıkacağız. Kendi enerjimiz ve gücümüzle, ecdadımızdan alacağımız o güçle yolumuza devam edeceğiz. Allah’ın izniyle birlik ve beraberlik varsa başaramayacağımız, üstesinden gelemeyeceğimiz iş yok " dedi. Öte yandan Cankurtaran İlköğretim Okulu'nda ve Cankurtaran Kahvesi'nde öğrenci ve vatandaşlara yönelik Kazıkbeli Savaşı hakkında bilgilendirme toplantıları yapıldığı belirtildi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku