Gündem:
banner175
Denizli protokolünden 15 Temmuz mesajları
Denizli protokolü, hain darbe girişiminin yıldönümünde mesajlar yayınladı, ortaya konan destanın asla unutulmayacağını dile getirdi.

İşte protokolden 15 Temmuz’a ilişkin mesajlar:

ALİ FUAT ATİK (DENİZLİ VALİSİ)
“Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, millî birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, kutsal vatan topraklarını şartlar ne olursa olsun canı pahasına korumasını bilmiştir.
15 Temmuz’da da tank ve tüfeklere rağmen kahraman milletimizin gözünü kırpmadan meydanlara çıkarak hain darbe girişimini bastıracağını kestiremeyen fitne odakları hüsrana uğratılmış; ülkemizin demokrasisine, millî iradesine, anayasal düzene, yüce meclisimize kastedenlere karşı bir kez daha gereken cevap verilmiştir. 
Rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş askerimiz, polisimiz ve aziz milletimiz hainlere karşı göğsünü siper ederek kalkışmayı engellemiş, devlet-millet bütünleşmesiyle tarihe altın harflerle nakşedilecek bir zafere imza atmıştır.
Darbelerle bir ülkenin geleceğinin tayin edilemeyeceğini tüm dünyaya duyurarak destansı bir karşı duruş sergilenen bugünü anlamalı; vatan sevgisi, birlik olma ve içeriden veya dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı uyanık olma şuurunu gelecek nesillere aktarmalıyız. 
Bu duygu ve düşüncelerle; ‘15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün beşinci yıl dönümünde bağımsızlığımız ve demokrasimiz uğruna mücadele verirken canlarını feda eden 15 Temmuz şehitlerimize ve tarih boyunca aynı ortak mukaddes değerlerimiz uğruna gözlerini kırpmadan şehadet şerbetini içen tüm kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize de şükran ve minnetlerimi sunuyorum.”
CAHİT ÖZKAN (AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ VE DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)
“Bugün binlerce yıllık siyasi tarihimizde gördüğümüz en alçak, ne sinsi, en kalleş saldırılardan biri olan 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin 5. yıldönümü. Ülkemizi işgal girişimi olan 15 Temmuz;
Bir asır önce vatan topraklarının 4’te 3’ünü kaybederek, Cumhuriyeti kuran aziz milletimizin, bir daha aynı felakete izin vermeyeceğini tüm dünyaya yeniden ilan ettiği tarihtir.
Vatan ve millet düşmanlarının hain emellerinin cennet vatanımızın üstünde tüten en son ocak sönmeden hayat bulamayacağının ifadesidir.
Artık tamamen sönüp gittiği düşünülen istiklal ateşinin küllerinin yeniden harlandığı gündür.
Bu darbe girişimi milletimizi yıldırmak bir yana, azmini kamçılamıştır.
Üzerimize çöken o kara gecede ülkemizi yükseltmek, güçlendirmek, büyütmek için daha çok çalışmamız, daha çok mücadele etmemiz gerektiği Bir kez daha görülmüştür.
Türkiye’nin özellikle son 8 yılda yaşadığı her hadise bu hakikatin farklı veçhelerdeki birer örneğidir.
Ağaç bahanesinin arkasına sığınanlarda, adalet kisvesi altında milli iradeyi teslim almaya çalışanlar da, çukurlarda bölücülük yapanlar da, sınırlarımızı kuşatmaya kalkanlar da bu akıbetten kurtulamamıştır.
İstiklal ve istikbalimize gölge düşürmek için darbe girişimi dâhil her yola başvuranlara, diyoruz ki;
Bizleri Bölemeyeceksiniz! Bizlere diz çöktüremeyeceksiniz
Gücü tarihten alan aziz milletimizin, bir çınar gibi yeniden ayağa kalkışı karşısında şaşkınlığa uğrayanlara diyoruz ki;
Başaramayacaksnız! Bu kutlu yürüyüşü durduramayacaksınız
Bu vesileyle; 15 Temmuz gecesi Şehadet mertebesine ulaşan kahramanlarımıza ve bu vatan için toprağa düşmüş tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum.” 
"15 Temmuz Günü, Tarihi Şan ve Şerefle Dolu Aziz Milletimizin Ülkesine ve Demokrasiye Sahip Çıktığı Gündür."
NİLGÜN ÖK (AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)
“Ordu ve devlet içerisinde kümelenen hain FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz 2016'dan bu yana 5 yıl geçti. Vatanımızın istikbali ve demokrasi için canını hiçe sayan, kendilerini tankların önüne siper eden vatandaşlarımızın kahramanlıkları halen hafızalarımızda ilk günkü tazeliğini koruyor.
Hiçbir terör örgütünün ülkemize ve halkımıza boyun eğdiremeyeceğine o gece bütün dünya şahit oldu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın çağrısıyla meydanları ve caddeleri dolduran halkımız bir bütün oldu ve gözü dönmüş terör örgütü mensuplarına karşı asırlar boyu unutulmayacak bir ders verdi. Darbenin ilk saatlerinden itibaren hemen harekete geçip, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla her kesimden insanıyla Türk milleti ülkesinin sahipsiz olmadığını gösterdi.
15 Temmuz asla sıradan bir darbe girişimi değildi. Arkasında çok büyük hesapların olduğu, gerçekleştiğinde ülke ve millet olarak bambaşka mecralara sürükleneceğimiz tarihi bir kırılma noktasıydı. 15 Temmuz Gecesi, aynı zamanda ülkesine ihanet içinde olanların ortaya çıktığı bir geceydi. Yabancı güçlerle kol kola girerek, milletimizin silahlarını yine milletimize karşı doğrultan caniler hedeflerine ulaşamadı. Değil silahlı askerler, tank ve savaş uçakları bile vatan sevgisini yüreğinde taşıyan halkımıza bir adım geri attırmadı.
Ülkemiz gerek coğrafi ve stratejik konumu, gerekse kültürel ve tarihi birikimiyle bu sürecin tam merkezinde yer alıyor. 3 kıtanın kavşağında bulunan bir ülke olarak bu değişim sürecini başarıyla yönetmek mecburiyetindeyiz. Sadece kendimiz için değil, tüm komşularımız, yüz milyonlarca kardeşlerimiz için güçlü olmak, sağlam durmak zorundayız. Hiç kimsenin bizi hedeflerimizden koparmasına, büyük ve güçlü Türkiye idealimizden vazgeçirmesine müsaade edemeyiz. İşte bu anlayışla, milletimizle bir ve beraber olarak, kurulan bütün tuzakları tek tek ortadan kaldırıyoruz. İçerde ve dışarıda, adı ne olursa olsun bütün terör örgütlerine karşı mücadelemizi kararlıkla sürdürüyoruz.”
OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
"15 Temmuz 2016'da ülkemizi karanlık bir çukura itmeye çalışan hain FETÖ ve işbirlikçileri, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü duruşu, hükümetimizin dirayetli tutumu ve necip milletimizin yüzyıllar boyunca unutulmayacak destansı direnişiyle gereken cevabı almıştır. Aziz Türk milleti tarih boyunca olduğu gibi o gün de vatan ve bayrak aşkı için şehitlerinin ve gazilerinin emanetine halel getirmemiştir. O karanlık geceyi asla unutmayacağız ve unutturmayacağız.
15 Mayıs 1919’da Denizli sancağı etrafında buluşan vatan sevdalılarının aynı ruh ile 15 Temmuz 2016'da da Denizli meydanlarını doldurdu. Tarih bir kez daha tekerrür etti ve tüm hemşehrilerimizle birlikte Denizli Sancağımızın altında toplanarak hainlere karşı ilk andan itibaren tek vücut olduk. Denizlimizin cesur ve kahramanca duruş ile darbenin seyri değişti. Bu güzel şehrin evlatları bir kez daha ‘Kıyamete kadar ülkemize sahip çıkacağız.
Farklılıklarımız olabilir ama birliğimiz her zaman daim olmalı. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; milli mücadelemizin tüm kahramanlarını, 15 Temmuz’da bu kutsal vatan için kanını döken aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, ülkemizin bekası için can veren tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.”
PROF. DR. AHMET KUTLUHAN (PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ)
 “Asla unutmayacak ve unutturmayacağımız, terör örgütü FETÖ’ye bağlı vatan hainlerinin teşebbüs ettiği 15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkesine, demokrasisine, anayasal düzenine, özgürlüğüne ve ‘Güçlü Türkiye’ idealine sahip çıkan aziz Milletimizin cesaret ve feraseti ile bertaraf edilmiş; tarihinde nice şanlı zaferler kazanmış ecdadın torunları tarafından yine aynı milli birlik ve bağımsızlık inancı ile bir kahramanlık destanına dönüşmüştür. 
Tarihi boyunca istiklâlini, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutmuş, bu uğurda büyük kayıplar vermiş ve türlü imkânsızlıklara rağmen kanının son damlasına kadar savaşmış aziz Milletimiz, rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesindeki bu aziz vatanda sonsuza dek hür yaşamaya yemin etmiştir. Ecdadından aldığı vatan, millet ve bayrak sevgisi ile bağımsızlığını, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde yine aynı kararlılıkla korumaya ant içen sağduyulu ve vatansever komutanlarımız, askerlerimiz, polisimiz, devlet yetkililerimiz ve toplumumuzun her kesiminden halkımız, hainlere karşı dik durarak, tüm dünyaya devlet-millet birlikteliğinin en güzel örneklerinden birini sergilemiştir. 
Derin bir şuurun tezahürü olarak, ülkenin bölünmez bütünlüğü ve istikbali için hiçbir tereddüt yaşamadan, tanklara karşı göğsünü siper eden bu imanlı ve inançlı halk, Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaş’ında olduğu gibi bir milletin asıl gücünün; inanç, cesaret, iman ve kararlılık olduğunu dosta ve düşmana ilan etmiş; gelecek nesiller için ise eşsiz bir örnek temsil etmiştir.
Pamukkale Üniversitesi olarak bizler, 15 Temmuz 2016 gecesi, eli kanlı FETÖ tarafından teşebbüs edilen hain darbe girişimini bir kez daha nefretle kınıyor; vatanın bütünlüğü ve milletinin birliği adına canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyoruz. Gazilerimize ise sağlıklı bir ömür temenni ediyoruz. Cenab-ı Hak’tan vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin birliğine kast edilen benzeri bir olay yaşatmamasını niyaz ediyoruz.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun.
Selam ve Saygılarımla”
AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
“5 yıl önce 15 Temmuz gecesi ülkemize, milletimize ve demokrasimize karşı hain kanlı bir darbe girişimi düzenlendi. O gece Türk Milleti 7’den 70’e ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ düşüncesiyle tankların, silahların, helikopterlerin karşısında korkusuzca durmuştur. O gün analarımız, babalarımız, kardeşlerimiz Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğini, devletine olan güvenini, demokrasiye sahip çıkışını, tek yürek olduğumuzda yenilmeyeceğimizi tüm Dünya’ya bir kez daha haykırdığı gündür. Türk Milleti’nin içerideki ve dışarıdaki düşmanlara karşı duruşu her zaman nettir. 15 Temmuz 2016 tarihinde bu net duruşunu bir kez daha göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, o gece kahramanca darbecilere direnmek için sokaklara, meydanlara, saldırganların yöneldiği her yere akın akın koşan milletimizin her birini, kahramanca verdikleri mücadelede gazilik unvanıyla şereflenen gazilerimizi, canlarını bu millet için seve seve veren kahraman şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”
MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)
“15 Temmuz 2016 gecesi uzun asırlar boyunca milli hafızalardan çıkmayacak vahim hadiselere, vahşet dolu teşebbüs ve tertiplere sahne oldu. Ancak o gece bir şeyi daha çok iyi anladık. Türkiye bayrağı, vatanı, devlet ve milletiyle tektir, bölünemez ve geçilemez. 15 Temmuz, her şeyden önce terörist darbe kalkışmasıdır. 15 Temmuz’da darbe kisveli işgal girişimine direnen büyük Türk milleti, destan destan büyümüş, bağımsızlık onuruna, bekasına ve kutlu varlığına şehadeti göze alarak leke düşürmemiştir. Darbecilerin gasp ettiği tanklar altında ezilseler de teslim olmayan, korsan savaş uçaklarının sortileri ve sonik patlamalarına boyun eğmeyen, helikopterlerden açılan ateşlere hedef olsa da korkmayan, meydanlarda, yollarda, köprülerde direne direne devleşen aziz millet evlatlarıyla ne kadar övünsek azdır. Devlet ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü kıyamete kadar baki kalacak, bu konuda aziz milletin her şeyi göze alacaktır. 15 Temmuz şehidi 251 vatan evladına, terörle mücadele esnasında şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, gazilere sağlık, sıhhat ve uzun bir ömür dilerim:”
YÜCEL GÜNGÖR (AK PARTİ İL BAŞKANI)
“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü milli iradenin milli birlik ve beraberliğimizin kuruluş ruhuyla yeniden inşa edildiği kutlu bir zaferin dönümüdür. Bu zafer şehit ve gazilerimizin üstün cesareti gazi milletimizin büyük fedakârlıklarıyla elde edilmiştir. O gece darbe girişiminin püskürtülmesiyle toplumumuz önemli bir süreçten geçmiş ve Türk milleti, demokrasi adına büyük bir imtihan vermiştir.
251 vatandaşımızın şehit, 2193 vatandaşımızın gazi olduğu o gece; Türk milletinin tarih boyunca kanıyla kazandığı ibretlik zaferler silsilesine 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ’de eklenmiştir. 
Türk milletinin yeniden dirilişinin ve şahlanışının destanı olan 15 Temmuz; tankın, topun ve cebr-i mutlak zihniyetin millet iradesi karşısında bir şey ifade etmediğinin en anlamlı kanıtıdır. Milli iradeyi yok sayarak yola çıkanlar 15 Temmuz gecesi Çanakkale ruhu ve Kuva-i Milliye şuurunun vücut bulduğu kutlu bir mücadele ile akamete uğramışlardır. 
 Böylesine kutlu bir mücadele bize, vatan mevzu bahis olduğunda bu milletin hiç düşünmeden aynı safta birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza duracağını ve ne pahasına olursa   vatanından, bayrağından, hürriyetinden, birlik ve beraberliğinden ödün vermeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Fetö ve tüm terörist grupları şunu bilsin ki Türk Milleti Devletiyle sizleri yok edecektir
Aziz Türk Milletimizin cesareti, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN in Güçlü Liderliği ve kararlı duruşu sayesinde  Türkiyemizi bölüp parçalamak isteyenlere fırsat verilmemiştir. Bundan sonrada asla verilmeyecektir.
Bu vesileyle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyor, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, o zafer gecesinde şahlanan gazilerimize ve tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.”
FATİH DURMAZ (AK PARTİ MERKEZEFENDİ İLÇE BAŞKANI)
“15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıl dönümü idrak ediyoruz. Bu müstesna ve önemli günde, bir yandan milletimizin kazandığı muhteşem zaferin sevincini, diğer yandan darbe girişimi esnasında kaybedilenlerin üzüntüsünü birlikte yaşıyoruz. 15 Temmuz 2016 da karşılaştığımız olay devlet ve milletimizin kadim tarihinde görülen en alçak, en sinsi, en kalleş saldırıdır. Allah'ın yardımı ve kadın erkek 7’den 77’ye tüm milletin cesaretiyle başarısızlığa uğratılan darbe girişimi sırasında, hainlerin kurşunları ve bombalarıyla şehit düşenlerin tamamına Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diliyorum. 

Kahramanca verdikleri mücadelede gazilik ünvanıyla şereflenen vatandaşlarımıza da Allah’tan sağlık ve afiyet diliyorum. O gece hain ve alçak darbecilere direnmek için sokaklara, meydanlara, saldırganların yöneldiği her yere akın akın koşan milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum. Hayatının baharındaki körpe fidanlardan; bastonuna, koltuk değneğine yaslanarak uçarcasına hainlerin, tankın topun üzerine yürüyen aksakallı büyüklerimize kadar, bu mücadeleye katılan insanlarımız ile darbeyi koltuğa kurulup kahve içerek televizyonda izleyenlerin hiçbiri asla unutulmayacaktır.
 
Kahraman Denizli halkı da o akşam birlik ve beraberlik içinde toplanmış; millet iradesini ayaklar altına almak isteyenlere gerekli cevabı vermiştir. Özellikle Çardak’lı hemşehrilerimizin kahramanlıkları sayesinde darbe girişiminin akim kalması söz konusu olmuştur. 15 Temmuz'da milletimizin bizzat kazandığı bir zaferdir. Tanka yumruk, savaş uçağına levye fırlatan, namluya alnını dayayan bir milletin önünde kim durabilir? İnşallah, bundan sonra da aynı inanç ve ruhla ülkemize sahip çıkacak, birliğimizi, beraberliğimizi koruyacağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü o gece yaşadığımız kutlu kucaklaşmayı bize ilelebet hatırlatacaktır.”

SÜLEYMAN EKİCİ (İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ)
“15 Temmuz 2016, ülkemiz tarihinin en karanlık ve en acı olaylarının yaşandığı bir gün olarak belleklerimizde yer edinen bir tarihtir. 15 Temmuz’da ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz, cumhuriyetimiz ve aydınlık gelecek günlerimize karşı menfur bir saldırı girişimi yapıldı. İç ve dış mihrakların desteğiyle yapılan darbe kalkışmasıyla ülkemiz, devletimiz ve milletimiz esir alınmak istendi. Toptan bir yıkım ve yok ediş projesi olduğu açıkça görülen bu darbe kalkışması, Yüce Türk Milleti’nin millî iradeye olan bağlılığı ve kendine güveni sayesinde bertaraf edildi. Tarihin hiçbir döneminde esaret altında yaşamamış olan bu büyük millet, ruhundaki bağımsızlık ateşiyle belki de uzun yıllar sürecek olan kargaşa fırtınasını kısa sürede dindirme başarısını gösterdi. 
15 Temmuz; hukuk devleti, demokrasi, hak ve özgürlüklerin mümtaz zaferiyle sonuçlandı. 15 Temmuz’da Türk Milleti tıpkı Malazgirt’te, Çanakkale’de ve Dumlupınar’da olduğu gibi sokaklarda ve meydanlarda tüm ferdiyle tek yürek, tek bilek oldu. Ortaya çıkan bu büyük güç, terör örgütü mensubu bir avuç darbecinin millet iradesini çiğneme emellerini boşa çıkardı. Devleti ve milleti esir alacaklarını sanarak kalkışmaya girişen hainler, daha 16 Temmuz akşamı olmadan tek tek ele geçirildiler. Sonuç itibariyle 15 Temmuz onlar için büyük bir hüsran, Yüce Türk Milleti içinse aydınlık yarınların şanlı direniş günü olarak tarihteki yerini aldı.  
Milletimiz, meclisimiz, demokrasimiz, yarınlarımız ve şanlı ordumuzu ele geçirmek amacıyla yapılan bu darbe girişimi, terör örgütünün gizli ajandasının açığa çıkmasıyla kısa süre zarfında sona erdirildi. Bilinmelidir ki büyük bir devlet geleneğine sahip olan ülkemiz, menfur darbe kalkışmaları karşısında yolundan ve hedeflerinden şaşmayacaktır. Devletimiz, tüm kara geceleri en ufak bir irtifa kaybetmeden güçlü ve bağımsız duruşuyla aydınlıklara çevirecek bir güçle donatılmıştır. Milletimiz ise kendisine yapılan tüm saldırıların karşısında dimdik durmaya devam edecektir.  
15 Temmuz’da tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet etrafında kenetlenen milletimiz, ecdadımızın badireleri kahramanlıklarla, şanlı mücadelelerle aşma temayülünü bir kez daha ortaya koydu. Menfur saldırılara karşı canı pahasına karşı duran Ömer Halisdemir’lerin ruhları, işte böylesine yüce bir temayülle yoğrulan millet, bayrak, vatan ve devlet sevgisiyle dolup taşmaktadır. 
15 Temmuz şehidi demek elindeki bayrak, gönlündeki imanla tankların üzerine koşmak, vatan için canını vermek ve bayrak uğruna ölümü göze almak demektir. Bu duygu ve düşüncelerle, kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve üstlendiği başkomutanlık göreviyle bizlere bırakılan mirasın muhafazasında yol gösterici olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz şehitlerimizle birlikte ülke savunmasında hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum.  15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde darbecilere karşı duran Yüce Türk Milleti’nin önünde saygıyla eğiliyorum.”
YUSUF GARİP (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ)
“Türkiye Cumhuriyetine ve Türk milletinin bağımsızlığına göz dikmiş olan hainler,  dış güçler, geçmişte olduğu gibi günümüzde de asla başarılı olamayacaklardır.  15 Temmuz kanlı darbe teşebbüsü sırasında yaşananlar, kahraman halkımızın asırlar öncesinde olduğu gibi yine aynı kararlılıkla yaşadığı toprakları ve şanlı tarihini korumanın, istikbalinin yegane unsuru olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır. Bu ülkenin bir karış toprağı için canını verecek insanlarımızı yıldırmak ve yok etmek asla mümkün değildir. 15 Temmuz 2016 gecesinde;  Çanakkale’de,  Kurtuluş Savaşında olduğu gibi Türk Halkı olarak, Dünyaya millet olma dersini verdiğimiz gündür. Ölümü göze alarak, şahadet şerbetini içen yüce milletimiz 15 Temmuz gecesi demokrasiye, milli birlik ve beraberliğe sahip çıkarak, Türk Milletinin dünyada eşine az rastlanır duruşunu bir kez daha göstermiştir. Türk milleti yenilmeyecek, Türk devleti yıkılmayacak ve payidar kalacaktır. Bizler, şehitlerimizin emaneti olan bu topraklarda, aynı inanç ve vatan sevdasıyla güzel Türkiye’mizin aydınlık geleceği için mücadele etmeye devam edeceğiz. Şehit ve gazilerimize borcumuzu ödemek mümkün değil, ancak onların bu şuur ve idealini yaşatmak hepimizin milli görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlığımız ve demokrasimiz uğruna mücadele veren 15 Temmuz şehitlerimizi ve bu vatan için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize sonsuz saygılarımı iletiyorum.”
MÜJDAT KEÇECİ (DENİZLİ SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
“Milletimizin ortak kararlılığı ve azmi ile gösterilen karşı koyuş hainlerin emellerini boşa çıkardı ve bugünü hafızalara millî direniş destanı olarak kazımayı başardı.
Demokratik düzenimizi hedef alarak, Devletimizin bölünmez bütünlüğünü milli birlik ve beraberliğimizi parçalamaya yönelik 15 Temmuz hain darbe girişiminin milli irade tarafından eşine az rastlanır bir kahramanlık örneğiyle bertaraf edilişinin 5’inci yılını hep birlikte idrak etmekteyiz. Bizim tarihimiz birlik ve beraberliğimiz sayesinde kazandığımız zaferlerle doludur.
Bu vesile ile aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutlar, hainlerce gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimine karşı koyarken vatanımız uğruna canını veren şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.”
İBRAHİM TEFENLİLİ (DENİZLİ TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI)

“15 Temmuz 2016’da fetullahçı terör örgütünün gerçekleştirmeye çalıştığı darbe, milletin istikbaline ve istiklaline kast edilen bir girişimdir.

15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Hain terör örgütünün milletimizin canına kast edişini, milletimizin canı uğruna vatanımıza ve demokrasimize sahip çıkışını unutmayacağız. Milletimiz o karanlık gecede tanklara, uçaklara, ağır silahlara dur diyerek demokrasi dışında hiçbir yönetim şeklini kabul etmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Bizler iş dünyası olarak o gece olduğu gibi her zaman demokrasinin yanında olacağız. Millet iradesinden başka hiçbir iradeyi tanımayacağız. Her daim demokrasiyi savunacağız. O karanlık geceyi bizlere yaşatan eli kanlı hain terör örgütünü lanetliyor, o karanlık gecenin aydınlığa kavuşmasında büyük gayretleri olan tüm şehit ve gazilerimizi minnet, şükran ve saygıyla selamlıyorum.”

 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku