Gündem:
banner175
Ramazan Bayramınız kutlu olsun
Denizli Valisi Ali Fuat Atik ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başta olmak üzere protokol üyeleri bayram mesajları yayımladı. Mesajlarda, birlik, beraberlik, hoşgörü ve pandemiden bir an önce kurtulma temennileri ön plana çıktı.

ALİ FUAT ATİK (DENİZLİ VALİSİ)
Kıymetli Denizliler; dini, millî ve en ulvi manevi duyguların zirveye ulaştığı, mübarek Ramazan Bayramı münasebetiyle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Güzellik ve iyilikleri yoğun olarak hissettiğimiz, rahmet ve bereket ayı Ramazan'ı geride bıraktık. Sağlımızla imtihan edildiğimiz bu zor günlerde Rabbimizin bizleri birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde Ramazan Bayramı'na ulaştırmış olmasının şükrünü ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar toplumsal belleğimize en güzel anıların işlendiği, en kıymetli zamanlardır. Bayramları, bayram yapan bu günlerin bize yaşattığı derin manevi duygulardır. Bayramlar, gönüller arasında en derin manevi bağların kurulmasına imkân sağlayan birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı güçlendiren son derece özel ve anlamlı günlerdir. Bu anlamlı günde, millet olarak birlik ve beraberliğimizin gücü perçinlenmektedir ancak bu yıl da Koronavirüs salgını nedeniyle Ramazan ayını eski günlerdeki gibi geçiremedik. Sağlığımızı koruyabilmek için evlerimizde kaldık, Ramazan sevincimizi buruk yaşadık. 

Ne yazık ki salgın tehdidi ile mücadele halinde olmaya devam ettiğimiz için Ramazan Bayramı’nı da biraz buruk geçireceğiz. Yeniden eski bayramlara ulaşabilmek, bayramları bayram tadında yaşayabilmek için yeter ki milletimizin gücüne güvenip güzel günlerin geleceğine inanalım. Bizler, millet olarak çok büyük zorlukların altından kalkabilme potansiyeline sahibiz. Eminim ki bu zor günleri de geride bırakıp gelecek güzel günleri birlikte kucaklayacağız.

Tüm bu duygu ve düşünceler içerisinde, Ramazan Bayramı vesilesi ile Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor; Ramazan Bayramı'nın bütün gönüllere esenlik, ülkemizle birlikte tüm dünyaya sağlık, barış ve kardeşlik getirmesini diliyor; Denizli halkımızın ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı'nı en içten duygularla kutluyorum.”

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
"Manevi huzurla idrak ettiğimiz rahmet ve bereket ayı ramazanın ardından, mübarek bayrama ulaşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız. Ancak bu bayram özlem ve sevincimizi, gelecekte daha sağlıklı günlere kavuşmak adına farklı bir şekilde paylaşacağız. Anne ve babalarımızın, akrabalarımızın ve tüm sevdiklerimizin bayramını bu kez telefon veya diğer iletişim araçlarıyla kutlayacağız. Sevdiklerimiz için tedbiri elden bırakmayacağız."

Hoşgörünün, birlik ve beraberliğin pekiştiği ramazan ayımıza Allah'ım tekrar kavuşmayı nasip etsin. Bu duygularla Denizlimizin, ülkemizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla tebrik ediyor, bayramın manevi ikliminin tüm insanlığa sağlık, barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum.”

PROF. DR. AHMET KUTLUHAN (PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ)
 “Bayramlar sevginin paylaştıkça çoğaldığı, büyüklerimizin gönül rızasının alındığı, kimsesizler ve yardıma muhtaçların yalnız olmadıklarını onlara hissettirdiğimiz müstesna günlerdir. İyiliklerin, güzelliklerin, dostluk, kardeşlik, dayanışma ve paylaşma duygularının en yoğun şekilde yaşandığı, kırgınlıkların ve küslüklerin geride bırakıldığı rahmet ve mağfiret ayı Ramazan’ın ardından bir Ramazan Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğunu milletçe yaşıyoruz.

Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösteren koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle önceki bayramlarımızdan farklı olarak büyüklerimizi ziyaret edemeyecek, bayramın coşkusunu ve mutluluğunu sevdiklerimizle bir arada kutlayamayacak olsak da bu bayramı gönül birliği içinde yine en samimi duygularımızla geçireceğiz. İnşallah, salgın sona erdiğinde önümüzdeki bayramları yine sağlıkla eskiden olduğu gibi bir arada sevgi ve muhabbetle yaşayacağız. 
Milletimizin en güzel hasletlerinden olan birlik, beraberlik, dayanışma, muhtacın yanında olma duygularını bizlere bir kez daha hatırlatan mübarek bayramlarımızın maneviyatını hayatımızın genelinde bir yaşam felsefesi haline getirmek için hepimiz gayret içinde olmalıyız.
Bu duygu ve düşünceler ile başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bu mübarek bayramın tüm dünyada birliği, beraberliği, dostluğu, kardeşliği, dayanışmayı ve huzuru pekiştirmesini temenni ediyor; ülkemizde huzur içinde bayram kutlayabilmemize vesile olan, mukaddes değerler uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. 

Ayrıca, salgınla mücadele döneminin en başından bugüne olduğu gibi, bu mübarek bayramda da bizlerin sağlığı ve güvenliği için gece gündüz çalışan, yardıma muhtaçların temel ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yoğun emek ve mesai harcayacak, ailelerinden ve sevdiklerinden uzakta bir bayram geçirecek olan başta sağlık çalışanlarımız ve güvenlik güçlerimiz olmak üzere tüm çalışanlarımıza bu süreçte kolaylıklar diliyorum.”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
 “İslam alemi için mübarek üç ayların sonuncusu olan Ramazan ayında oruç tutup ibadetlerimizi gerçekleştirdik. Koronavirüs nedeniyle bu Ramazan ayında da önceden alışageldiğimiz iftar sofralarını, sahur buluşmalarını, teravih namazlarını birlikte yaşama imkanımız olmadı. Salgından korunmak için herkes bu Ramazan ayını kendiyle baş başa yaşadı. Bu şartlarda bayrama ulaşmanın sevincini buruk bir şekilde yaşıyoruz. Geçen sene olduğu gibi bu sene de Ramazan Bayramı’nda sevdiklerimizle kucaklaşamayacağız. Hem ülkemiz hem de dünya hala koronavirüs pandemisi ile mücadelesini yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bu süreçte kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Hastalıkla mücadele edenlere de şifalar niyaz ediyorum. Bir sonraki Ramazan ayında ve Ramazan Bayramı’nda eski özlediğimiz günlerdeki gibi yaşamanın nasip olmasını diliyorum. Bu vesile ile başta Pamukkaleli vatandaşlarımız olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, sağlık ve mutluluk dolu günler diliyorum.”

ŞENİZ DOĞAN (MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI)
 “Toplumsal dayanışma duygularının en üst seviyede yaşanarak kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, on bir ayın sultanı Ramazan Ayı’nı, hemşehrilerimizle sergilediğimiz büyük dayanışma örneğiyle uğurlayarak Ramazan Bayramı’na kavuşuyor, bayrama ulaşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Her ne kadar bu bayram sevdiklerimizle fiziken bir arada olamasak da, inanıyorum ki önümüzdeki bayramları, tüm geleneklerimizi birlikte yaşatmaya devam ederek hep beraber kutlayacağız. Tutulan tüm oruçların, edilen tüm duaların kabul olmasını diliyor, Ramazan Bayramı’nın Merkezefendimize, Denizlimize, ülkemize ve İslam Alemine başta sağlık olmak üzere barış, huzur, adalet, kardeşlik ve bereket getirmesini diliyorum.”

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)
 “Bayramlar; dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin daha da arttığı, sevgi, saygı, paylaşma ve dayanışmanın hâkim olduğu mübarek günlerdir. Ne var ki; Ramazan Bayramı’nı, terör devleti İsrail’in Mescidi Aksa ve Filistinli kardeşlerimize yönelik gerçekleştirdiği hain, gaddar ve çirkin saldırıların gölgesinde hüzünlü ve buruk bir şekilde giriyoruz. İslam Ülkelerinde Emperyalist güçlerin, İslam ülkelerinde kontrol ettikleri terör örgütleri vasıtasıyla vekalet savaşları yürütülüyor. Oysa ki, masum insanlarımızın, çocuklarımızın, kadınlarımızın zulme uğratıldığı bu topraklarda, Osmanlı döneminde bir idarî ni­zam kurmuş, huzur ve barış hakimdi. Bugün Ortadoğu’da barışın yeniden tesisi için, Osmanlı Devleti’nin dört asırlık tecrübesinin anlaşılması zarurî görünmektedir. Ve bilinmelidir ki, Kudüs ve Filistin yalnız değildir. Temennimiz, Kudüs ve Filistin’de yaşanan zulümlerin en kısa zamanda sona ermesidir.  Bu duygu ve düşüncelerle Buldanlı hemşehrilerimin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı kutlar,   Ramazan Bayramı’nın başta aziz milletimiz ve İslam âlemi olmak üzere tüm insanlığa sağlık, barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum.”

AHMET NECATİ ÖZBAŞ (SARAYKÖY BELEDİYE BAŞKANI)
“Dilimizdeki güzel söz ve dileği, gönlümüzdeki sevgiyi herkesle paylaşarak yaşadığımız Ramazan Ayı’nı tamamlayıp, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren bir Ramazan Bayramı’na daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 

Aziz milletimizin hayatında müstesna bir yere sahip olan bayramlarımız sevgi, saygı, yardımlaşma ve hoşgörü gibi güzel hasletlerimizi pekiştirirken, dargınlıkları sona erdirmekte, barışa ve muhabbete vesile olmaktadır.

Sevgimizi, umutlarımızı, kardeşlik ve dostluğumuzu paylaşma, toplum olarak kaynaşma ve dayanışma günü olan bayrama ulaşmanın huzur ve sevincini gönül birliği ile gerçekleştirmeliyiz. İçinde bulunduğumuz pandemi döneminde ailemiz, yakınlarımız ve toplumumuzun sağlığı için sosyal mesafeye uymamız ve kurallara özen göstermemiz gerekmektedir.

Bu yüzden, bayram kutlamalarımızı salgın hastalık sebebiyle,  EVDE KAL çağrısına uyarak, iletişim cihazlarımızı kullanmak suretiyle yapmalıyız.  Bayram günleri virüsün yeniden yayılma günleri olmamalıdır. Şimdiden tedbirlere uyarsak en yakın zamanda yine eskisi gibi birlik ve beraberlik içinde bayramlarımızı geçirebiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle;   aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, bayramın tüm insanlığa barış, kardeşlik, huzur ve sağlık getirmesini temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

YÜCEL GÜNGÖR (AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI)
"Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan ayını daha nihayete erdirdik. Her ne kadar tüm dünyanın mücadele ettiği koronavirüs salgını sebebi nedeniyle bu Ramazan Bayramı'nı sevdiklerimizden ayrı geçirecek olsak da bizler, aramızdaki sevgiyi, saygıyı ve kaynaşmayı sürdürdüğümüz sürece, inşallah hep beraber emin adımlarla daha nice bayramlara erişeceğiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Tüm İslam Âleminin ve değerli hemşerilerimin Ramazan Bayramı'nı canı gönülden kutlar, karşılaşacağımız nice sağlıklı, huzurlu ve mutlu bayramlar hayali ve temennisi ile bayramın ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa, sağlık, mutluluk, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni ederim.”

BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU (CHP DENİZLİ İL BAŞKANI)
"Ne yazık ki bu seneki bayrama yine kısıtlamalarla, Kudüs'te Filistinlilere karşı İsrail'in uyguladığı katliam haberleriyle giriyoruz. İnsanlık suçu işleyen İsrail'i şiddetle kınarken, saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bayram süresince, ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de kısıtlamalara uyarak bir bayram geçireceğiz. Kovid-19 salgını, Ramazan ayını huzur ve güven içinde geçirmemizi bir kez daha engelledi; dini ve beşeri geleneklerimizi değiştirdi. Ancak salgın, bu kutsal ayın sabır, bağışlama, bereket, ibadet, paylaşma ve adaletle özdeş olması gereken yaşamımızın ne kadar önemli olduğunu da gösterdi" dedi.
1 yılı aşkın süredir devam eden salgın nedeniyle daha da ağırlaşan ekonomik koşulların, yüzbinlerce aile üzerindeki etkisini CHP'li belediyeler aracılığı ile bir nebze olsun azaltmaya çalıştıklarını belirten Çavuşoğlu, "Ramazan ayının ruhuna ve sosyal devlet ilkesine uygun olarak kimseyi ötekileştirmedik, yardımlarda kimseyi ötelemedik, kimseyi de kayırmadık. CHP’li belediyelerimizin bu yardımlaşma ve dayanışma uygulamaları vatandaşlarımızın güvenini kazandı; Hangi görüşten olursa olsun tüm vatandaşlarımızın takdirini kazandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygıyla anarken; salgına karşı olağanüstü bir çabayla mücadele eden sağlık çalışanlarımızın, pandemi süreci boyunca işbaşı yapan tüm emekçilerimizin, tüm milletimizin Ramazan Bayramı’nı kutlarken, bu bayramın pandemi koşullarında kutladığımız son bayram olmasını diliyorum.”


ZİYA GÖKALP (MHP DENİZLİ İL BAŞKANI)
 “Mübarek Ramazan ayını geride bırakıp bayram günlerinin manevi iklimine milletçe ulaşmış bulunuyoruz. Bu bayram ne yazık ki Kovid-19 virüsü musibeti sebebiyle insan ve toplum sağlığı açısından  kucaklaşmalarımızı ertelemek, buluşmalarımızı bir başka zamana tehir etmek sorumluluğunu taşıyoruz. Biraz daha sabır ve dua ile virüs mücadelesinde dünyaya örnek gösterilen Türkiye’nin bu illetten tamamıyla kurtulacağına inanıyoruz. Bunun için salgının tekrar yayılmasının önünü kesmek maksadıyla sosyal hareketliliğin Ramazan Bayramı’nda da çok düşük seviyelerde tutulması kuşkusuz toplum olarak bizler için hayati niteliktedir.Türk milleti büyük bir ailedir. Gönülden gönüle kurulan sağlam köprülerle, tertemiz dua ve dileklerin himmet ve hidayetiyle bayramlaşmanın güzelliğini ve lezzetini gıyaben yaşamamız mümkündür. Geceye sabredene gündüzü bahşeden, hikmetinden ve rahmetinden sual olunamayacak Yüce Allah Türk milletinin ve mazlum gönüllerin inanıyorum ki yar ve yardımcısıdır.Bu duygu ve düşüncelerle  Türk-İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı içtenlikle tebrik ediyor, manevi kucaklaşmalarımızla karşıladığımız Ramazan Bayramı’nın nice güzelliklere vesile olmasını temenni ediyorum.”

SÜLEYMAN EKİCİ (DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ)
“Bayramlar dostluk, barış, kardeşlik ve huzurun en yüksek düzeyde yaşandığı müstesna günlerdir. Bayramlar mutluluk ve sevinç kaynağımız; birlik, beraberlik ve dirliğimizin de birleştirici gücüdür.  Bayram kutlamalarımızı daima uhrevi bir ortamda gerçekleştiririz. Bu anlayışla, sevgi ve saygı değerlerimizin yüksek ifadesi olan bir Ramazan Bayramı’na daha ulaşmanın kıvancını yaşıyoruz. 

Toplumumuzda anlamlı ve ayrıcalıklı bir yeri bulunan bayram günlerinde, örf ve adetlerimizle sosyal yardımlaşma ve dayanışma ferasetimiz tek bir ruh etrafında birleşir. Bu ruh sayesindedir ki bizler, kaygı ve sıkıntılarımızdan uzaklaşırız. Kırgınlıkları ve dargınlıkları bir tarafa bırakırız. Akraba, eş dost ziyaretleri yaparız. Yetim, öksüz, yaşlı ve yardıma muhtaç kimselerin gönüllerini alırız. Bayramlar sayesinde uzanan her el ve her kucak açış bir samimiyet timsali hâline gelir.

Ülkemizde huzur ve güven içinde, bir Ramazan Bayramı’na daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ancak yakın coğrafyamızda ve dünyanın başka ülkelerinde yaşanan olumsuzluklar, bizleri büyük üzüntüye boğmaktadır. Barış, kardeşlik ve huzurun simgesi olan Ramazan Bayramı’nın manevi atmosferinde, hayatımızdaki her türlü olumsuzluğun bir an önce son bulmasını temenni ediyorum. Bu duygularla, Ramazan Bayramı’nın tüm insanlığa, ülkemize ve ilimize barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyor; tüm hemşehrilerime selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

YUSUF GARİP (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ)
 “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan bir Ramazan ayını idrak ederek, milletçe kucaklaştığımız bir bayrama daha kavuşmuş bulunuyoruz. Toplumsal dayanışmanın, kardeşliğin, barış ve huzurun egemen olduğu bayramlar, yaşadığımız zor günleri bir nebzede olsa umudu yeşertmektedir. Koronavirüs önlemleri çerçevesinde bayramda sokağa çıkma kısıtlaması uygulanması nedeniyle büyüklere ziyarete gidilemese de, telefonla arayarak bayramlarını kutlayıp, hal hatır sormanın önemini hatırlatmak isterim. Bayramlar kırılan kalpleri onarmaya yarayacak bir helalleşme fırsatıdır. Bu anlamlı bayramın önce ülkemize ve milletimize, dostluk ve barışa, sevgi ve kardeşliğe, vesile olması temennisi ile tüm Türk İslam aleminin ve hemşerilerimin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım. Sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde nice bayramlar dilerim. Bu salgının da bir an evvel bitmesini ve sevdiklerimizle kucaklaşabildiğimiz günlere kavuşmayı Yüce Allah'tan niyaz ederim. 

İsrail Hükümetinin böylesi manevi bir dönemde Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere müdahalesini sert bir dille kınayan Garip, “Kudüs Müslümanların ilk kıblesidir. Kudüs, bütün semavi dinler için kutsal bir kent iken, elli kanlı terör devleti İsrail, yine vicdansızlığını gösterdi. Mescid-i Aksa'ya ve Filistinli kardeşlerimize yapılan saldırıyı kınıyorum. Çocuk, sivil onlarca Filistinli saldırılarda can verdi, onlarcası yaralandı. Vicdan yoksunu İsrail Hükümetinin yaptıkları yürekleri dağladı. Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in statüsünü aşındırmaya yönelik İsrail'in vahşi eylemlerine karşı duruşumuz en yüksek şekliyle sürecektir. Kardeş Filistin halkının, haklı özgürlük, adalet ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya devam edeceğiz.”

İBRAHİM TEFENLİLİ (DENİZLİ TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
"Bayramlar her ne kadar bizim heyecanımız, sevincimiz olsa da geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bayramı sevdiklerimizden uzakta, onlardan ayrı geçireceğiz. Pandemi sebebiyle alınan sıkı önlemlerin salgını durdurmasını diliyorum. Eski günleri, eski bayramları çok özledik. İnanıyorum ki en kısa sürede bu hastalıktan kurtulacağız. Bu Ramazan Bayramı'nda bizi derinden üzen başka bir hadise yaşıyoruz. İsrail'in Filistin halkına uyguladığı şiddet kabul edilemez. Orada genç, yaşlı, kadın, çocuk İsrail'in zulmüne, silahlarından çıkan kurşunlarına ve bombalarına maruz kalıyor. İsrail devletinin işgalci tavrının değişmesini umut ediyorum. Bayramlar küskünlüklerin son bulduğu, hoşgörü, sevgi ve kardeşliğin yoğun bir şekilde yaşandığı özel günlerdir. Bu vesileyle Ramazan Bayramı'nın başta ülkemiz ve İslam coğrafyası olmak üzere tüm dünyaya huzur, barış ve sağlıklı getirmesini diliyor, vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını en samimi duygularımla kutluyorum.”



 




 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku