Gündem:
banner175
Turan Bilimler Akademisi Resmen Kuruldu
Turan Bilimler Akademisi Kurultayını yaparak dernek yönetimini belirledi ve çalışmalarına başladı. Türkiye’de 81 ilde ve Balkanlar’da Türk dünyasında “Nerede Türk varsa, orada biz de varız” şiarı ile hareket edecek olan Dernek, bundan sonra çalışmalarına hız verecek.

Ankara Anka Park konferans salonunda, Danyal Hergünsel’in başkanlığını yaptığı ve üyeliklerini Prof. Dr. Sevil Sargın ile Dr. Mikail Çalışkan üyeliklerini yaptığı Divanın oluşturulmasından sonra kurultay başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra güncel programa geçildi.

Yeminli Mali Müşavir Hasan Şükrü Perek’in kurultay ile ilgili yaptığı değerlendirme özetle şöyle; “Türk Dünyasına birer kıvılcım olarak ortaya çıkan Turan Bilimler Akademisinin kıymetli Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Erkıpçak ve Yönetim Kurulu üyelerinin 1. Genel Kurul davetine iştirak etmek için sabah çok erken saatlerde İstanbul’dan yola koyulduk.

Turan sevdalısı Sayın Sadettin Tantan başta olmak üzere, Sayın Mehmet Danyal Hergünsel, Sayın Prof. Dr, Sevil Sargın Hanımefendi ve eşi Sayın İsmail Sargın Beyefendi, Sayın Gürel Durmuş, Sayın Adnan Sinan Çakıoğlu, Sayın Cem  Koçtürk, sayın Aykut Yaren, ile Kurultay’ın yapılacağı salona ulaştık. 

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ile başlayan kurultayımız, Atatürk’ün nutku ile bezenmiş harukulade bir sinevizyon gösterisi ile devam etti. 

Sayın Tantan’ın nezih fakat çok önem verdiği Türk kimliğinin korunması ve yüceltilmesi uyarısını da içeren konuşması, Bilge insan Emekli Hava Korgeneral Sayın Erdoğan Karakuş paşamızın moralleri zirveye taşıyan muhteşem ve dikkat etmemiz gereken uyarılarla dolu konuşması takip etti. Prof. Dr. Sayın Osman Karatay, Prof. Dr. Saleh Sultansoy ve Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’nun konuşmaları ve umut ve şevk verici iltifatları ile devam eden Kurultay’ımız, yurt dışından görüntülü olarak Türk’lük sevgisi ve aşkı ile özlemlerini dile getiren Akademi üyelerinin duygusal konuşmaları ile sona erdi.

Seçimler sonunda başta Turan Bilimler Derneği’nin Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri olmak üzere, Yüksek Danışma Kuruluna seçilen üyelerimize üstlendikleri bu ağır sorumlulukta, inanç ve azim ile çalışarak dilde, fikirde ve işte birlikte aynı duyguları ve heyecanı paylaşarak, Dünya üzerinde yaşayan her bir Türk kardeşimizi kendimizden bir parça kabul ederek Kurultay’ımızı sonuçlandırdık.

Türkiye’nin bir ucu olan Tekirdağ’dan diğer ucuna Hatay’a, Şanlıurfa’dan Mardin’den Ardahan’a kadar uzak mesafelerden katılan tüm İl Başkanlarımıza, salgın nedeniyle katılamayan ancak yürekleri ile bizlere destek olan tüm üyelere ve Güzel dilek ve temenniler ile destek olan tüm Türk’lük sevdalılarına sonsuz şükran ve saygılar sunuyoruz.”

SEÇİMLER VE YÖNETİMLERİN SEÇİLMESİ
Konuşmaların ardından yapılan oylamada, Ayşe Eylem ERKIPÇAK genel başkanlığa, Yönetim Kurulu üyeliklerine ise; “Ayşe Eylem ERKIPÇAK (Başkan), (İran Kaşgay Türkü olan Doktora öğrencisi) Samad MOGHANİRAHİMİ (Başkan Yardımcısı), Arda MERCAN (Sayman), Aslıhan KAYA (Yazman), Ahmet ÖZKAN, Burak BOZKURTLAR, Ertuğrul AKSEKİLİ, Dr. Mikail ÇALIŞKAN, Volkan ARMAĞAN” seçildiler. 

Yönetim kurulu yedek üyeliklerine “Hasanhan Taylan ERKIPÇAK, Hakkı Selim YILDIRIM, İbrahim Alp SARITAŞ, Cansu KILIÇEL, Elif FERATOĞLU, Zeki FERATOĞLU, Cengiz ÇETİN, Murat TURHAN, Sedat ÇAMOĞLU” seçilirken, 

Yönetim kurulu üzerinde görev yapacak olan ve ilimizden üç kişinin seçildiği Yüksek Danışma Kurulu ise, şu isimlerden oluştu; “Ali BARDAKOĞLU (Eski Diyanet İşleri Başkanı), Ahmet Zeki BULUNÇ (Eski Büyük elçi), Prof. Dr. Celalettin Sencer İMER, Prof. Dr. Cemalettin TAŞKIRAN (Emekli Albay), Cumali ÜNALDI, Danyal HERGÜNSEL, Erdoğan KARAKUŞ (Emekli Hava Korgeneral), Eser TÜRKİSTANLI (Doğu Türkistan Başkanı), Ferhat SELAMOĞLU, Hasan Şükrü PEREK, Hıfzı ÇUBUKLU (Emekli Orgeneral), İbrahim ENGİN, Dr. Kemal OĞUZ (Emekli Dr. Albay), Mehmet Hakan SANCAR (Nobel ödüllü Prof. Aziz Sancar’ın yeğeni), Prof. Dr. Mualla UYDU YÜCEL, Av. Murat YILDIZ, Nebi ÇUBUKÇU (Bürokrat), Prof. Dr. Osman KARATAY, Prof. Dr. Özcan YENİÇERİ, Sadettin TANTAN (Eski İçişleri Bakanı), Dr. Sakin ÖNER, Salahattin BAYSAL (Türk-Türkmenistan Dostluk Derneği Başkanı İş adamı), Prof. Dr. Saleh SULTANSOY, Prof. Dr. Selahattin SARI, Dr. Selim KAPTANOĞLU, Prof. Dr. Sevil SARGIN, Prof. Dr. Varis ÇAKAN (Doğu Türkistan Kaşgarlı), Yalçın ATLI (İş Adamı) , Yılmaz ALBAYRAK, Prof. Dr. Yusuf HALAÇOĞLU.”

 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku