Nakil bekleyen Müge’ye karaciğer bulundu

İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören 29 yaşındaki karaciğer hastası Aydınlı Müge Koç, sağlığına kavuşabilmesi için gereken karaciğer bulundu.

Aydın Denge Gazetesi’nden Hakan akın’ın haberine göre; Müge’ye dönor olmak için yüzlerce kişi İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne giderek gönüllü bağışçı adayı oldu. Hastanelerde uygun organın araması devam etti. Sabah saatlerinde uygun karaciğerin İstanbul’dan kadavra şeklinde bulunduğu ve nakil için hava yoluyla İzmir’e getirildiği öğrenildi. Duyarlı vatandaşlardan binlerce telefon alan aile donörün bulunduğunu ve artık donör aramaya gerek kalmadığını söylediler.

“ALLAH DUYARLI VATANDAŞLARIMIZI EKSİK ETMESİN”
Müge’nin sağlık çığlığına Aydın ve tüm illerden binlerce telefon aldıklarını söyleyen ailesi, “Allah dualarımızı kabul etti. Duyarlı vatandaşlarımızdan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Kızımıza uygun organ İstanbul’dan kadavra şeklide bulundu. Hastaneye gelerek dönor olmak isteyen herkese çok teşekkür ederiz. Organ nakil için İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne hava yoluyla getiriliyor. Doktorlar kızımızın ameliyatı için hazırlık yapıyor. İnşallah eski sağlığına kavuşur. Şu anda sadece nakil işi kaldı.” dediler.
 
Daha Fazla Haber