banner175
Üretici dostu Büyükşehir
Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Denizli Ticaret Borsası (DTB) arasında tarımsal üretimin gıdaya dönüşmesinde önemli bir aşama olan, çiftçiler tarafından üretilen hububat, yağlı tohum ve bakliyat ürünlerin sağlıklı bir şekilde depolanarak ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla inşa edilecek Denizli Merkez Lisanslı Depoculuk Tesisi yapımına ilişkin protokol imzalandı. Denizli Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, DTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ali Aydın ve Serhat Akbulut ile DTB Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Denizli’nin tarım üretiminde hayati derece önem taşıyan Denizli Merkez Lisanslı Depoculuk Tesisinin yapımının Denizli’de üretim yapan çiftçileri ilgilendirdiğini ve bu iş birliğinin büyük önem arz ettiğini söyleyen DTB Başkanı Tefenlili, protokolün hazırlanmasında büyük emeği olan ve kendilerine destek veren Başkan Zolan’a teşekkür etti.

Tefenlili: "Uzun yıllar çiftçilerimize hizmet verecek"

Protokolle yapımına başlanacak tesisin uzun yıllar Denizli’ye hizmet vereceğini ifade eden Tefenlili, "Denizli Büyükşehir Belediyesi ve DTB olarak yaptığımız bu protokol bütün üreticilerimizi ilgilendiren bir konudur. Bu tesis faaliyete geçtikten sonra tüm üreticilerimizin ürünlerini depolayabileceği lisanslı bir depo yapılacak. Yapmış olduğumuz bu protokol uzun yıllar çiftçilerimize hizmet verecek. Denizli’de üretim yapan bütün çiftçilerimizi ilgilendiren bir konu, kalıcı bir tesis. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan’a çok teşekkür ederiz. İnşallah bu tesis şehrimizde kalıcı bir eser olarak tarihe geçecektir" dedi.

Başkan Zolan: "Güçlü bir şekilde katkı veriyoruz"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan ise, konuyu kendilerine getirdikleri anda DTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili ve yönetim kurulu üyelerinin heyecanlarına ortak olduklarına işaret etti. Denizli’de bir ilki daha gerçekleştiren çalışmaya imza attıklarını vurgulayan Başkan Zolan, "Denizlimizin tarımına çok büyük katkı sağlayacak lisanslı depoculuk protokolünü DTB ile imza altına alıyoruz. Bugün bizim için çok önemli bir gün. Proje bizi de ziyadesiyle mutlu etti. Bu heyecanla protokolümüzü yapıyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak yapılacak Denizli Merkez Lisanslı Depoculuk Tesisimize güçlü bir şekilde katkı veriyoruz. Denizli Ticaret Borsamız ile birlikte inşallah bu işi tamamlayacağız" diye konuştu.

"Ürün kaybı yaşanmayacak"

Çiftçilerin ürünlerinin değer kaybı yaşamadan, sağlıklı bir şekilde satabilmelerine imkân verecek tesisin hayati bir önem taşıdığını vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Tesisle Denizli’de üretim yapan çiftçilerimiz çok büyük artılar kazanacaktır. Tesis uygun şartlarda ürünlerin depolanması anlamında bir yatırım olacak. Çiftçimiz ürünlerini anında ellerinden çıkarmak zorunda kalmayacak, ürünler burada sağlıklı şekilde depolanacak ve belgeleri ile satış gerçekleştirebilecek. Ayrıca bu depolarımızla birlikte çiftçilerimiz yerinin dar olması nedeniyle ürününü hemen elinden çıkarmak zorunda kalmayacak. Denizli’de bir ilki daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Üreten insanlarımıza destek olmaya devam edeceğiz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. İnşallah yarınımız bugünden daha güzel olsun" dedi. Konuşmanın ardından protokol Başkan Zolan ve Tefenlili tarafından imzalandı.

Denizli Merkez Lisanslı Depoculuk Tesisi

İmzalanan protokol ile Denizli Merkez Lisanslı Depoculuk Tesisi, Tavas ilçesinin Sarıabat Mahallesi’nde inşa edilecek. Tesiste 16 adet düztaban silo, 2 adet konik silo, 1 adet elevatör çukuru, 1 adet silo altı ve ara tünelleri, 1 adet sundurma, 1 adet kurutma temeli, 1 adet lift, 1 adet kantar, 1 adet yangın suyu pompa odası ve idari binalar yapılacak.
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku