Merkezefendi:
banner175
Merkezefendi'de Psikomedya Etwinning Projesi
Bilecik-Afyon-Konya-Muğla- Kutaisi(Gürcistan), Constanta(Romanya) şehirlerinden farklı okullardaki 100 kadar öğrenci ile yürütülen projenin amacı, öğrencilerin web2.0 araçlarına dair yetkinliklerinin artırılması, 21. yüzyıl becerilerini geliştirmek için ekiple çalışmayı öğrenmesi, sorumluluk alma duygusunun geliştirilmesi, güvenli internet kullanımı ile ilgili farkındalık kazandırılması ve en önemlisi Psikolojik Sağlamlık ile ilgili bilgi ve destek becerilerin artırılmasıdır.

Proje sürecince öğrencilerle 3 klinik psikoloğu (Arzu AKMAN/Denizli, Menence Nur MUTLU/Konya, Elif Su YİĞİT/İzmir) farklı günlerde buluşarak, “Psikolojik Sağlamlık nedir? Psikolojik Sağlamlığı etkileyen şeyler nelerdir? Bireysel olarak Psikolojik sağlamlığı Arttırıcı Tavsiyeler, Psikolojik Sağlamlıkta Özşefkat-Özyeterlilik-Özdenetim-Özsaygı kavramlarının önemi”ni konuştu.

 Proje faaliyetlerinde ortak ve etkileşimli ürün çalışmalarına önem verildi. Bunlardan en önemlileri öğrencilerin liderliğinde gerçekleştirilen “Güvenli İnternet Paneli”, “Ortak Hikaye Yazma Etkinliği”, “Psikomedya2021 Takvimi”, “Psikolojik Sağlamlık Sözlüğü”, “Karma Takımlarla Tematik Çalışmalar” oldu. 

Bunun dışında sosyal medya üzerinden psikolojik sağlamlıkla ilgili farkındalık kazandırmak ve bu şekilde insanlara faydalı olmak adına birçok bilgilendirici afiş, online oyun, röportaj, video vb. içerik üretildi. 


 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

CHP’de Horzum’dan ‘çatlak’ açıklaması:...
Cumhuriyet Halk Partisi’nde, Merkezefendi Belediye Meclisi’ndeki encümen seçimi sonrası başlayan tartışmalar...

Haberi Oku