Pamukkale:
banner175
Başkan Örki'den Turizm Haftası mesajı
Ülkemizde her yıl 15-22 Nisan tarihlerinde kutlanan Turizm Haftası ile ilgili Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki kutlama mesajı yayımladı. 

Pamukkale’nin ülke turizminin en önemli unsurlarından biri olduğunu bealirten Başkan Örki, “Turizm hem ülkemiz hem de Dünya için çok önemli. Pamukkalemiz turizm ile ilgili unsurlar açısından zengin bir ilçe. Sınırlarımız içinde UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale travertenlerimiz yer alıyor. Bunun yanında sağlık turizmi için önemli kaynaklara sahip olan Karahayıt da Pamukkale sınırları içinde. Birçok antik yapı da Pamukkale’nin turizm zenginliğinin göstergeleri olarak dikkat çekiyor” dedi. 

Pamukkale Belediyesi olarak turizm ilçesi olmanın bilinciyle önemli çalışmalara imza attıklarını anlatan Başkan Örki, “Türkiye’nin en büyük tematik kent ormanı olan Seyir Tepesi Şehir Ormanı’nı hizmete sunduk. Bu dev tesis kentimize gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olacak. Pamukkale’ye gelen 2.5 milyon turistin kullandığı 1992 yılında yapılmış olan turizm yolunu kısa bir sürede sıcak asfaltla kaplayıp 28 yıl sonra yolu yeniledik. Ayrıca en son 11 yıl önce temizlenen travertenlerin hemen eteğinde yer alan Kocaçukur göletini tertemiz hale getirdik. Yine aynı yerde bulunan havuzlarda yapılan tadilatla antik havuzun suyunu bu havuzlara getirdik. Yaz kış bu havuzlarda sıcak suda yüzme imkanı bulunabiliyor” diye konuştu. 

Pamukkale Mahallesi’nde sokak sağlıklaştırması çalışmaları ile ilçeye ayrı bir değer kattıklarını dile getiren Başkan Örki, “Pamukkale’nin güzelleşmesi için gereken ne varsa yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Koronavirüs 2020 yılında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de turizmi olumsuz etkiledi. 2021 yılı yaz aylarına kadar koronavirüs pandemisinin sona erip eski sağlıklı günlere kavuşulmasıyla birlikte turizm sektörünün de canlanmasını umuyorum. Türkiye tüm alanlarda olduğu gibi turizmde de 2023 hedeflerine sarsılmaz bir irade ve emin adımlarla ilerlerken biz de elimizdeki turizm değerlerinin daha da ilgi görmesi için vizyonel projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bu duygularla 15 Nisan Turizm Haftası’nı kutluyorum” dedi.


 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

PAMUKKALE'DE KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Pamukkale Belediyesi, ilçe halkının Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirebilmesi çalışmalarını tamamladı....

Haberi Oku