Sağlık:
banner175
Denizli'nin Laboratuvar Testlerinde Marka İsmi: Özel Ünlü Tıbbi Tahlil Laboratuvarı
Özel Ünlü Tıbbi Tahlil Laboratuvarı, laboratuvar testinin hekim veya hasta tarafından bir hedefe yönelik planlanmasından, sonuçların değerlendirilip karar verilmesine kadar devam eden süreçte her zaman hasta memnuniyeti ve kalite önceliğiyle çalışmaktadır. Merkez, yaptığı tüm testlerde Dış Kalite Kontrollerine uygun hareket etmektedir.

Amaçlarının hastalarına hızlı, güvenilir ve doğru tanı sunmak yanında kaliteli hizmet vermek olduğunu belirten Ünlü, “Ünlü Laboratuvarı denildiğinde yüzlerde tebessüm oluşturabilmek istiyoruz.” dedi.


 
 “BEBEK DOSTU LABORATUVARCILIK”
“Özel Ünlü Tıbbi Tahlil Laboratuvarı, çocuklu hastalarımız için tasarladığımız çocuk kan alma, bebek emzirme ve bakım odasıyla bebek dostu bir laboratuvardır. Amacımız; Anne ve çocuklardaki kan alım sırasındaki korku ve kaygıyı unutturmak” diyen Ünlü, “Bebek ve çocuklarımız kendilerini rahat hissettikleri ortamlarda ve onlara uygun müzikler açarak veya görsellerle destekleyerek hissettirmeden kan alma hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Hatta bu sırada uykuya dalan bebeklerimiz bile oldu. Tabii, hijyen kurallarına üst seviyede uyarak.” diye konuştu.

 
“MOBİL KAN ALMA İLE EVİNİZE KADAR GELİYORUZ”
Ünlü Tıbbi Tahlil Laboratuvarının öne çıkan önemli hizmetlerinden bir tanesi de Mobil Kan Alma Sistemi. Ünlü, “Özellikle yoğun iş temposu ile çalışanların sağlıklarını ihmal etmemeleri için ev ve iş ortamında kan alma hizmeti vermekteyiz. Ayrıca, yatağa bağımlı olma gibi dışarı çıkmasında veya laboratuvara gitmeye engel ve sakınca durumu olan kişilere de, ev rahatlığında bu sağlık hizmetini sağladıklarını” söyledi.

 
“COVİD HASTALARI TEKRAR HASTALIĞA AÇIK HALE GELEBİLİR”
Covid-19 testleri hakkında bilgi veren Ünlü, “Covid-19 testleri PCR testi (burun ve boğazdan yapılan sürüntü testi) %50 duyarlılıkla çalışır. Kandan yapılan antikor testleri ise 2 çeşittir: 1.“Kart Test” olarak bilinen, parmak ucundan yapılan kaset testleridir ki bunlar benim asla önermediğim testlerdir ve  %40-50 duyarlılık ile çalışır. 2. Covid-19 Antikor Testi. Bu test ELİSA yöntemi ile çalışılır ve %90 üzerinde duyarlılıkla gider. Hastalar, özellikle bu bilinçle, gittikleri kurumda yapılan testi sorgulamalıdır. Hastalığın başlangıç sürecine göre doğru zamanda doğru testin seçilerek yapılması önemlidir. Ayrıca testlerin yapılma yöntemi ile birlikte doğru yorumlama kısmı da çok önemlidir. Covid-19 hastalığına yakalanan kişilerde eğer Covid-19 IgG antikoru oluşmaz veya oluşup kaybolur ise tekrar hastalığa açık hale gelebilirler.” dedi.
 
 “Kitle bağışıklığı için toplumun en az %60’ının bu hastalığı geçirmesi gereklidir.” diyen Ünlü, “Bu da mümkün değil, şu ana kadar Amerika Birleşik Devletlerinde bile yapılan çalışmalarda toplumun %10’u bağışık bulunmuştur.” diye konuştu.


  “COVİD-19 AŞISI HAKKINDAKİ SPEKÜLASYONLARA KATILMIYORUM”
Covid-19 aşısı hakkında da açıklamalarda bulunan Ünlü, aşı hakkındaki spekülasyonlara katılmadığını belirterek, “Şu anki gerçeğimiz canlı bir koronavirüsün yaptığı zararları objektif olarak gösteriyor. Aşılarda bu virüs ölü, zayıflatılmış olarak veya sadece protein yapısı olarak mevcut. Ayrıca kullanılan aşı üretim yöntemleri yeni buluşlar değil. Olabilecek en fazla yan etki ateş, lokal ağrı, gribal semptomlar ve en kötüsü de bence aşının etkili olmaması olur.” dedi.
 
 
Pervin Eda Ünlü kimdir ve ÜNLÜ Laboratuvarı'nı açmaya nasıl karar verdi?
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 99 yılında mezun olmasının ardından, eşinin radyoloji uzmanlığını seçmesiyle birlikte, eşi ile birbirlerinin branş uyumunu sağlamak için Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanı olarak yoluna devam etti. 2004 yılında Celal Bayar Üniversitesi’nde Mikrobiyoloji uzmanlığını tamamlamasının ardından tayininin çıkmasıyla, Karabük Devlet Hastanesi’nde ilk uzmanlık deneyimini yaşadı. Eşinin Ayvalık Devlet Hastanesi’ne tayin olmasıyla birlikte Cunda Adası’nda ailesiyle birlikte 1,5 yıl yaşayan Ünlü, burada ilk laboratuvar açma adımını attı. Ege Laboratuvarı'nı açmak için tüm çalışmaları tamamladı, fakat muayenehanelerin kapanma sürecinden dolayı bu hayaline ara verdi. Ardından Balıkesir Güven Laboratuvarı'ndan teklif alan Ünlü, Balıkesir’de özel laboratuvarcılıkta kalite birincilikleri gibi pek çok başarının ve kaliteli, güvenli sonucun mesleki tatminini yaşadı. Balıkesir’de görev yaptığı ikinci kurumun hastane olmasının ardından burada hastane yöneticiliği ve kalite direktörlüğü yaptı. Ünlü, bu süreci “Mesleki yaşamımda ve insan olma yolunda bana değer katan ve genç yaşta olmamıza rağmen benim ve eşimin hayattaki duruşunu nasıl değiştirmediğimizi gösteren bir süreçtir.” diye anlatıyor. 2013 yılında Özel Ege Hastanesi’nde Kalite Direktörü olarak göreve başlamasının ardından memleketi Denizli’de hizmet vermeye başladı. Görev yaptığı her kurumu kendi işi gibi sahiplenen Ünlü, 2020 Ocak ayından bu yana kurucusu olduğu Ünlü Tıbbi Tahlil Laboratuvarı'nda hizmet vermeye devam etmekte ve yarım kalan hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamaktadır.




 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku